Afstudeerstage: big data analyse scanvoertuigen

Analyseer samen met ons team big data ter verbetering van onze software voor scanvoertuigen

Dagelijks maken we met 160+ Sigmax’ers het werk van duizenden professionals makkelijker en bedrijfsprocessen efficiënter. Dit doen we met onze software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven die thuis je cv-ketel installeren. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!

Law Enforcement

Sinds enkele jaren rijden er door verscheidene steden in de Benelux voertuigen (scooters, auto’s) voorzien van smart camera’s. Deze camera’s scannen real-time de omgeving waar het betreffende voertuig zich doorheen beweegt en zetten deze data door naar CityControl, onze applicatie voor mobiliteit en handhaving in de Benelux. Het beeldmateriaal wordt automatisch beoordeeld en waar nodig voorzien van een handmatige nacontrole die soms op locatie plaatsvindt. Ter illustratie, een gemiddelde scanauto zorgt voor gemiddeld 2000 scans per uur waarbij gemiddeld 12 foto’s horen.

Op dit moment gaan de ontwikkelingen in een stroomversnelling. Steeds meer gemeentes verkrijgen deze oplossing en de techniek gaat ook steeds verder; camera’s kunnen steeds meer objecten herkennen en ook de kwaliteit van het beeldmateriaal wordt steeds beter.

De opdracht

Om goed inzicht te krijgen in wat er daadwerkelijk in de praktijk gebeurt is er de behoefte om de verkregen data te kwantificeren en te voorzien van trend- en procesanalyses. Het doel is om middels een intern of extern BI-systeem (bijvoorbeeld Azure PowerBI) de data te ontsluiten op een efficiënte manier, waarbij deze data geaggegreerd zal worden uit verschillende data-bronnen die ook weer verschillende technologieën bevatten. Als voorbeelden van analyses kan gekeken worden naar waar de schalingsbehoefte van de software ligt of wanneer iets geen incident meer is.
 

Wie zoeken wij?

Voor deze opdracht zijn we op zoek naar een student hbo-ICT (Software Engineering) of wo student Computer Science, die:

  • Kritisch is en feedback deelt;
  • Prioriteit geeft aan kwaliteit;
  • Een teamplayer is.

Hier doe je het voor

  • Leuke collega’s; een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring;
  • Een organisatie die groeit, waardoor er altijd nieuwe kansen ontstaan;
  • Een unieke werkomgeving in een iconisch pand;
  • Een modern bedrijf waar nieuwe, aansprekende technologieën worden gebruikt;
  • Een aantrekkelijke stagevergoeding;
  • Elke dag onbeperkt vers fruit en de beste versgemalen koffie.

Voor de invulling van de stage houden we rekening met de op dat moment geldende maatregelen rondom het coronavirus. Een mix tussen werken op kantoor en werken vanuit huis wordt in overleg vormgegeven.

Interesse? Wacht niet te lang!

Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens via de solliciteer direct button naar Leonie Bloemen (Team Recruitment) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

 

Meer weten?

004

Leonie Bloemen

Student Recruiter

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00