Applicatiebeheerder

Versterk jij ons team en zorg je als applicatiebeheerder dat onze 160 collega’s optimaal kunnen werken?

Bij Sigmax ontwikkelen we software waarmee we dagelijks het werk van duizenden professionals makkelijker maken en bedrijfsprocessen efficiënter. Onze producten vind je terug binnen handhavingsteams bij gemeenten, in scanauto’s die parkeercontroles doen, in het openbaar vervoer, maar ook bij servicebedrijven die thuis je cv-ketel installeren.  Onze businessunits worden ondersteund door onze Shared Services waar team Beheer onder valt. Team Beheer zorgt dat alles Sigmax’ers over goed werkende software en hardware beschikken. Ter versterking van dit team zoeken we een Applicatiebeheerder.

Wat ga je doen?

Onze 160 medewerkers maken dagelijks gebruik van verschillende softwaresystemen om hun werkzaamheden goed te kunnen verrichten. Ons ERP systeem AFAS speelt daarin een belangrijke rol. Ook gebruiken we applicaties zoals Office365, SharePoint, TOPdesk en vele andere. De omgevingen worden binnen Sigmax beheerd middels de Microsoftoplossingen, zoals Azure Active Directory,- en Endpoint Manager. Jij bent bij ons (mede)verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van deze applicaties.

Naast het dagelijkse beheer en onderhoud van de applicaties ga je ook aan de slag met verbeteringen en aanpassingen. Je zoekt hierover afstemming met verschillende stakeholders. Bij deze veranderingen overzie jij mogelijke consequenties van de aanpassingen op het presteren van onze medewerkers en de systemen. Wanneer een aanpassing is doorgevoerd zorg je dat alle bijbehorende documentatie op orde is en dat er indien nodig een heldere handleiding komt voor gebruikers. Daarnaast ben jij als applicatiebeheerder het eerste aanspreekpunt voor collega’s wanneer zij tegen problemen aanlopen of vragen hebben over de werking van de applicaties.

Jouw collega’s

Je werkt in een gezellig team met 2 vaste collega’s en altijd aangevuld met één of twee stagiairs of oproepkrachten. In het team nemen we bij afwezigheid taken van elkaar over, ook als deze soms wat buiten de eigen specialisatie liggen. Daarin verwachten we ook van de nieuwe collega flexibiliteit.

Wat wij van jou verwachten

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau;
 • Je beschikt al over wat ervaring met applicatiebeheer, ervaring met AFAS is een grote pre;
 • Je bent analytisch, probleemoplossend en hebt een toegankelijke persoonlijkheid;
 • Je kan je verplaatsen in gebruikers en wat zij nodig hebben om efficiënt te kunnen werken;
 • Je vindt het leuk om nieuwe oplossingen te bedenken en uit te leggen aan collega’s.

Waarom jij bij Sigmax wil werken

Als jij bij ons aan de slag gaat als Applicatiebeheerder dan kun je rekenen op:

 • Een marktconform salaris;
 • 26 vakantiedagen, premievrije pensioenregeling, reiskostenvergoeding, thuiswerkvergoeding en een energietoeslag;
 • Veel kansen om jezelf verder te ontwikkelen door incompany trainingen, individuele trainingen en opleidingen;
 • Een goed georganiseerde en ambitieuze werkgever met een open cultuur en korte lijntjes;
 • En nog veel meer…. zoals gave personeelsevents, goede koffie en vers fruit op kantoor.

Over Sigmax en jouw business unit

Met ongeveer 160 Sigmax’ers zijn we gevestigd in een schitterend modern kantoor op het kennispark in Enschede. Samen maken we software voor onze Nederlandse en internationale klanten. Tot ons porfolio rekenen we grote steden, toonaangevende OV-bedrijven en bekende servicebedrijven. We helpen ze slimmer en efficiënter te werken door middel van software.

Onze collega’s worden ondersteund door de Sigmax Shared Services. Hierbij horen Office management, Finance, HR en IT. Deze teams zijn dienstverlenend aan onze interne collega’s en zorgen dat zij optimaal hun werk kunnen doen.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze functie bij Sigmax. Dan ontvangen we graag je sollicitatie met een cv en korte motivatie of toelichting erbij. Heb je nog vragen over de vacature? Dan mag je altijd contact opnemen met Yordi Zeijpveld (Corporate Recruiter) 053 480 3100 of door te mailen naar vacatures@sigmax.nl

Let op:

 • Werklocatie: Enschede (hybride werken is beperkt mogelijk gezien de aard van het werk);
 • Uren: 32 / 36 / 40 uur per week;
 • Bij indiensttreding wordt om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Meer weten?

Yordi Zeijpve

Yordi Zeijpveld

Corporate Recruiter

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00