Business Unit Manager – Field Service Solutions

Ben jij de ervaren, ondernemende leider die de groei van Sigmax Field Service Solutions kracht bij zet? Heb je ervaring met het succesvol uitbouwen van een organisatie met een eigen softwareproduct? Bij Sigmax zijn we op zoek naar een gedreven Business Unit Manager!

 

Over Field Service Solutions

Als softwarebedrijf met een prachtige uitvalsbasis in het Kennispark te Enschede, staat bij ons ‘empowering professionals everywhere’ centraal. Bij de business unit Field Service Solutions doen we dit specifiek voor servicebedrijven. Dit betekent dat de monteurs van onder andere Carglass, Geas en Q-Park iedere dag werken met onze ‘Connect’ software. Via handhelds krijgen monteurs dagelijks te zien wat hun werkopdrachten zijn en welke materialen ze hiervoor nodig hebben. Daarnaast beheren monteurs via Connect hun voorraad, plannen ze nieuwe afspraken in met klanten en navigeren ze direct vanuit onze software. Doordat Sigmax alle werkprocessen kan digitaliseren en configureren op maat, kunnen de monteurs iedere dag tevreden eindklanten achterlaten.

 

‘We help you grow’; dat is de belofte die we bij Sigmax Field Service Solutions al meer dan 20 jaar aan onze klanten maken. Daar waar andere softwareoplossingen in onze branche te generiek zijn om onze klanten écht goed te bedienen, zetten wij met ons softwareproduct ‘Connect’ de hoogste standaard in kwaliteit voor serviceprocessen. Met ‘Connect’ implementeren we volledig geïntegreerde softwareoplossingen voor bedrijven die het verschil willen maken en hun eigen klanten centraal zetten. Ons product helpt organisaties onder andere met het realiseren van een efficiëntere planning, het verbeteren van de first-time-fix en om de stap zetten richting predictive maintenance.

 

Dit wordt je job

In je rol van Business Unit manager ben je verantwoordelijk voor het succes van Sigmax Field Service Solutions.

 

Je geeft leiding aan het sales-, marketing- en software development team, de implementatieconsultants en de productmanager. De samenwerking en prestaties van het team zet jij op nummer één.

 

Verder focus jij je op de ontwikkeling van de salesperformance van de organisatie. Je bouwt aan de verkoopstrategie voor Connect en stuurt actief op de uitbreiding van ons klantenportfolio en op waardetoevoeging bij bestaande klanten. Je draagt daarnaast zelf bij aan commerciële trajecten bij grote klanten. Omdat salespaden bij deze business unit traditioneel van langere duur zijn, acteer je op meerdere klantprojecten tegelijkertijd en weet je jouw weg te vinden binnen lange en complexe beslissingstrajecten.

Wat we van jou verwachten

Je ontwikkelt een succesvolle strategie om de organisatie te laten excelleren en zet deze uit. Je handelt bewust en overziet wat een product niet alleen nu, maar ook in de toekomst nodig heeft. Productontwikkeling en organisatieprocessen stem je hierop af.

 

Om de functie goed te kunnen vervullen heb je commerciële ervaring opgedaan in het verkopen van (complexe) softwareproducten. Op basis van jouw visie, strategisch inzicht en gevoel voor mensen kun je met jouw team een topprestatie neerzetten.

 

Jouw profiel

 • Een afgeronde bedrijfskundige opleiding op hbo- of wo-niveau;
 • Ervaring met het aansturen van een software organisatie; van opdrachtverstrekking tot implementatie;
 • Ervaring met managementvraagstukken en budgettering;
 • Een bewezen track record op gebied van complexe consultancy of sales;
 • Kennis van software development bij voorkeur bij een organisatie met een eigen softwareproduct;
 • Een inspirerende persoonlijkheid die medewerkers naar een hoger niveau tilt;
 • Analytisch, planmatig en resultaatgericht.

 

Hier doe je het voor
Voor wat, hoort wat. Werken bij Sigmax betekent deel uitmaken van een organisatie waarin je jezelf nooit hoeft te vervelen. Je ambitieuze collega’s vragen soms veel, maar daar krijg je ook veel voor terug: 

 • Een team met gedreven collega’s, een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring;
 • Een organisatie die groeit, waardoor er altijd nieuwe kansen ontstaan;
 • Een modern bedrijf, waar nieuwe, aansprekende technologieën worden gebruikt;
 • Een goed salaris en goede aanvullende voorwaarden;
 • Op elke verdieping in ons iconische pand onbeperkt vers fruit en de beste versgemalen koffie;
 • Vrijmibo’s, personeelsweekenden en andere verrassende uitjes!

 

Interesse?
Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens (via de solliciteer direct button) per mail naar Tim Vriesen (Corporate Recruiter) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

 

Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.