Business Unit Manager – Public Transport

Ben jij de ervaren, ondernemende leider die de groei van Sigmax Public Transport kracht bij zet? Heb je ervaring met het succesvol uitbouwen van een software organisatie in een bijzondere vertical met een grote zichtbaarheid in de markt? En ben je een volwaardig commerciële gesprekspartner voor onze toonaangevende klanten in het Nederlandse openbaar vervoer? Bij Sigmax zijn we op zoek naar een gedreven Business Unit Manager voor de OV-markt!

 

Over Sigmax Public Transport

Als softwarebedrijf met een prachtige uitvalsbasis in het Kennispark te Enschede, staat bij ons ‘empowering professionals everywhere’ centraal. Bij de business unit Sigmax Public Transport ontwikkelen wij software specifiek voor OV-bedrijven in Nederland. Met kennis van de nieuwste technologieën en de beste specialisten in-house, ontwikkelen wij tech-oplossingen die een bijdrage leveren aan maar één doel: het beste OV van de wereld in Nederland waarmaken. Zo zetten we ideeën om naar werkelijkheid. Of deze ideeën nu voortkomen uit landelijke innovatieprogramma’s of specifieke wensen vanuit onze klanten: wij bouwen software die naadloos integreert met hardware in het Nederlandse OV. Naast onze OVPocket software voor controle van de OV-chipkaart, bieden wij oplossingen voor validators, handhaving, mobiele check-in/check-out en vervoersbewijzen op basis van barcodes. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen van dit moment is de introductie van EMV betalen dat wij mogelijk gaan maken voor het openbaar vervoer in Nederland.

 

Dit wordt je job

In je rol van Business Unit Manager ben je verantwoordelijk voor het succes van Sigmax Public Transport.

 

Je geeft leiding aan projectmanagement, productmanagement en het software development team. De samenwerking en prestaties van het team zet jij op nummer één. Verder focus jij je op het salesproces door zelfstandig de contacten met onze OV-klanten te onderhouden en te ontwikkelen. Je zorgt ervoor dat zij het liefst met één partij de ontwikkeling van hun OV-processen willen inrichten; Sigmax Public Transport. Omdat salespaden bij deze business unit traditioneel van langere duur en met enige regelmaat EU aanbestedingen zijn, acteer je op meerdere klantprojecten tegelijkertijd en weet je jouw weg te vinden binnen complexe beslissingstrajecten.

Wat we van jou verwachten

Je ontwikkelt een succesvolle strategie om de organisatie te laten excelleren en zet deze uit. Je overziet welke ontwikkelingen belangrijk zijn om onze strategische positie in het OV verder te versterken. Je onderzoekt samen met de CEO van Sigmax de mogelijkheden voor eventuele OV-partnerships. Productontwikkeling en organisatieprocessen stem je hierop af.

 

Om de functie goed te kunnen vervullen heb je commerciële ervaring opgedaan in het verkopen van (complexe) softwareproducten. Je hebt bij voorkeur ervaring met (EU) aanbestedingstrajecten. Op basis van jouw visie, strategisch inzicht en gevoel voor mensen kun je met jouw team een topprestatie neerzetten.

 

Jouw profiel

 • Een afgeronde bedrijfskundige opleiding op hbo- of wo-niveau;
 • Ervaring met het aansturen van een software organisatie: van opdrachtverstrekking tot implementatie;
 • Ervaring met managementvraagstukken en budgettering;
 • Een bewezen track record op gebied van complexe consultancy of sales;
 • Kennis van software development bij voorkeur bij een organisatie met een eigen softwareproduct;
 • Domeinkennis van de OV-branche of de ontwikkelingen in EMV betaaltechnologie zijn geen ‘knock-out’ criterium bij aanvang, maar zijn onontbeerlijk bij het uitvoeren van de functie;
 • Een inspirerende persoonlijkheid die medewerkers naar een hoger niveau tilt;
 • Analytisch, planmatig en resultaatgericht.

 

Hier doe je het voor
Voor wat, hoort wat. Werken bij Sigmax betekent deel uitmaken van een organisatie waarin je jezelf nooit hoeft te vervelen. Je ambitieuze collega’s vragen soms veel, maar daar krijg je ook veel voor terug: 

 • Een team met gedreven collega’s, een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring;
 • Een organisatie die groeit, waardoor er altijd nieuwe kansen ontstaan;
 • Een modern bedrijf waar nieuwe, aansprekende technologieën worden gebruikt;
 • Een goed salaris en goede aanvullende voorwaarden;
 • Elke dag onbeperkt vers fruit en de beste versgemalen koffie;
 • Vrijmibo’s, personeelsweekenden en andere verrassende uitjes!

 

Interesse?
Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens (via de solliciteer direct button) per mail naar Tim Vriesen (Corporate Recruiter) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

 

Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.