Business Unit Manager – Public Transport

Dagelijks maken we met 160+ Sigmax’ers het werk van duizenden professionals makkelijker en bedrijfsprocessen efficiënter. Dit doen we met onze software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en service bedrijven die thuis je cv-ketel installeren. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om! Ter uitbreiding van onze business unit Sigmax Public Transport zoeken wij een Business Unit Manager.

 

Sigmax Public Transport

Iedereen die met de tram, metro, bus of trein reist rekent op een vlekkeloos verloop. De buitengewoon opsporing ambtenaar (BOA) ziet toe op een soepel verloop en handhaaft de veiligheid in het openbaar vervoer en controleert de vervoersbewijzen van alle reizigers. Wij ondersteunen het werk van BOA’s met onze Androidapplicatie, waarmee de controle van ov-chipkaarten en 3D barcodes tot het uitdelen van boetes kan worden geregeld. Verschillende Nederlandse vervoerders zoals de NS en RET behoren tot onze ons klantenbestand.

 

Dit wordt je job

Als business unit manager ben je verantwoordelijk voor het sturen en ontwikkelen van de business unit Public Transport. De verantwoordelijkheid voor de aansturing draag je samen met het Management Team. Je bepaalt de richting van deze veelbelovende business unit, door middel van een visie die passend is bij de ontwikkelingen binnen de OV branche. Door je enthousiasme lijkt het bijna moeiteloos hoe jij voor de plannen draagvlak creëert binnen het team. Oók schrikt vakjargon als EMV, 2D Barcode en Open Loop jou niet af, want jij maakt je deze ‘taal’ snel eigen.

 

Wat jou uniek maakt

Als volwaardig gesprekspartner ben jij de schakel tussen het management van de OV-organisaties en Sigmax. Door kennis van soortgelijke branches heb je begrip voor de complexiteit en de doorlooptijden die hiermee gepaard gaan. Naast het benodigde inzicht in de mogelijkheden van het ontwerpen en onderhouden van de software, is heldere terugkoppeling naar het team belangrijk. Je omschrijft jezelf als mensgericht en besteedt de nodige tijd en aandacht aan het team.

Om in aanmerking te komen voor de functie van Business Unit Manager bij Sigmax vinden wij het belangrijk dat je voldoet aan de volgende criteria:

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Klaar voor een volgende stap in jouw loopbaan;
 • Een commerciële, resultaatgerichte, transparante en energieke instelling;
 • Ervaring met het aansturen van complexe IT of software vraagstukken;
 • Ervaring met P&L verantwoordelijkheid is een pre;
 • Bedrijfskundige achtergrond is een pre.

 

Hier doe je het voor

 • Leuke collega’s; een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring;
 • Werken voor grote organisaties zoals de NS en RET;
 • Aandacht voor gezondheid: wij betalen (deels) je fitness abonnement en zorgen elke dag voor gratis fruit;
 • Een unieke werkomgeving in een iconisch pand;
 • Vrijmibo’s, personeelsweenden en andere gave uitjes!

 

Interesse? Wacht niet te lang!

Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens (via de solliciteer direct button) per mail naar Tim Vriesen (Corporate Recruiter) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden. 

 

Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.