Business Unit Manager – Public Transport

Dagelijks maken we met 160+ Sigmax’ers het werk van duizenden professionals makkelijker en bedrijfsprocessen efficiënter. Dit doen we met onze software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en service bedrijven die thuis je CV-ketel installeren. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om! Ter uitbreiding van onze business unit Sigmax Public Transport zoeken wij een Business Unit Manager.

 

Sigmax Public Transport

Iedereen die ervoor kiest om met de tram, metro, bus of trein op pad te gaan, rekent op een reis die vlekkeloos verloopt. De buitengewoon opsporing ambtenaar (BOA) handhaaft de veiligheid in het openbaar vervoer en controleert de vervoersbewijzen van alle reizigers. Wij ondersteunen met onze Androidapplicatie het belangrijke werk van deze handhavers. BOA’s kunnen met ons product alle vervoersbewijzen controleren en handhaven van de bekende ov-chipkaart tot de 3D barcode. Verschillende Nederlandse vervoerders als de NS en RET mogen wij tot onze klanten rekenen.

 

Dit wordt je job

Als business unit manager ben  je verantwoordelijk voor het sturen en ontwikkelen van de business unit Public Transport. Vanuit je kennis en ervaring met complexe IT of software vraagstukken ben je in staat om de werkzaamheden binnen het team aan te sturen. De verantwoordelijkheid voor de aansturing draag je samen met het Management Team. Je bepaalt richting van deze veelbelovende business unit, door middel van een visie die passend is bij de ontwikkelingen binnen de OV branche. Door je enthousiasme lijkt het bijna moeiteloos hoe jij voor de plannen draagvlak creëert binnen het team. Daarnaast schrikt vakjargon als EMV, 2D Barcode en Open Loop jou niet af, want jij maakt je deze ‘taal’ snel eigen.

Als volwaardig gesprekspartner ben jij de schakel tussen het management van de OV-organisaties en Sigmax. Door kennis van soortgelijke branches heb je begrip voor de complexiteit en de doorlooptijden die hiermee gepaard gaan, daarnaast krijg je door jouw drive mensen mee en blijf je vol energie doorgaan. Naast het benodigde inzicht in de mogelijkheden van het ontwerpen en onderhouden van de software, is heldere terugkoppeling naar het team belangrijk. Je omschrijft jezelf als mensgericht en besteedt de nodige tijd en aandacht aan het team. De balans tussen mens en techniek vind jij, net als Sigmax, erg belangrijk.

 

Wat jou uniek maakt

Om in aanmerking te komen voor de functie van Business Unit Manager bij Sigmax vinden wij het belangrijk dat je voldoet aan de volgende criteria:

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Klaar voor een volgende stap in zijn/haar loopbaan;
 • Een commerciële, resultaatgerichte, transparante en energieke instelling;
 • Ervaring met het aansturen van complexe IT of software vraagstukken;
 • Ervaring met P&L verantwoordelijkheid is een pre;
 • Bedrijfskundige achtergrond is een pre.

 

Hier doe je het voor

 • Leuke collega’s; een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring;
 • Werken voor grote organisaties zoals de NS en RET;
 • Aandacht voor gezondheid: wij betalen (deels) je fitness abonnement en zorgen elke dag voor gratis fruit;
 • Een unieke werkomgeving in een iconisch pand;
 • Vrijmibo’s, personeelsweekenden en andere gave uitjes!

 

Interesse? Wacht niet te lang!

Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens (via de solliciteer direct button) per mail naar Tim Vriesen (Corporate Recruiter) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

 

Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.