Over Capitool 13

Sinds januari 2012 werken we verder aan onze ambities vanaf een nieuwe thuisbasis. Met een volledig glazen gezicht, een eigenwijze ligging en een duurzaam karakter heeft Capitool 13 alle ingrediënten voor een inspirerende werkomgeving! 


Een prettig werkklimaat
Capitool 13 is ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter. Het bureau is er in geslaagd een gebouw te creëren dat niet alleen fraai oogt, maar ook bijzonder duurzaam is. Intelligente klimaatoplossingen garanderen een aangenaam binnenklimaat en leveren tegelijk een besparing van energie.


Minimale grens tussen binnen en buiten
Het gebouw heeft een ultra compact en opvallend ontwerp dat is gebaseerd op een gestapeld paviljoen met aan alle zijden volledig glazen gevels.

De dakoverstekken fungeren als zonneluifels in de zomer. Dat zorgt voor een prettig werkklimaat met voldoende daglicht en contact met de omgeving van het gebouw. Het open atrium is de plek om collega’s te ontmoeten.

De ruimte is verder zo compact mogelijk gemaakt. De vloeren zijn voorzien van een speciaal leidingsysteem dat het gebouw in de winter verwarmt. In de zomer wordt het gebouw door hetzelfde systeem gekoeld.