Onze collega’s vertellen

Hoe is dat, werken bij Sigmax? Onze
collega’s vertellen je graag meer.

Erik – Senior Accountmanager bij Sigmax


Sinds 7 jaar werk ik bij Sigmax. Daarvoor werkte ik bij een softwarebedrijf hier om de hoek op het Kennispark. Sigmax was destijds al een imposante speler in de softwarebranche en stond bekend als high-tech innovator. Toen de bouw startte van het nieuwe Sigmax pand, ook wel bekend als ‘de glazen ufo’, maakte dat indruk in de buurt. Capitool 13 fungeerde echt als uithangbord en trok veel aandacht, zo ook van potentiële medewerkers. Toen ze vervolgens spandoeken plaatsten met ‘wij zoeken personeel’, greep ik mijn kans.

Altijd iets te doen

Inmiddels onderhoud ik dagelijks contact met grote klanten zoals gemeente Gent, Genève en Antwerpen. Reizen is mijn passie en het is fantastisch dat ik dit kan combineren met mijn werk door grote steden te adviseren op gebied van automatisering. Deze automatisering realiseren we door de inzet van bijvoorbeeld scanauto’s en ANPR-camera’s, maar ook met applicaties voor parkeerhandhaving en handhaving in de openbare ruimte. Momenteel heb ik 20 klanten in mijn portfolio. Klinkt misschien weinig, maar bij dit soort steden is áltijd iets te doen. Door de intensieve samenwerking ben ik een echte partner voor ze en ik denk graag mee over hun volgende digitaliseringsslag. Dit kan een standaardoplossing zijn, maar met klanten van dit kaliber leveren we soms ook maatwerk software. De regel is: hoe groter de stad, hoe specifieker de wensen.

Internationaal werken en cultuurverschillen

Ik reis ongeveer 60 tot 70% van mijn tijd. Er zijn dagen dat ik van Gent rechtstreeks doorrijd naar Brussel. Het veel van huis zijn vind ik niet erg, want ik dompel me graag onder in de verschillende culturen. Zo zijn besluitvormingsprocessen in buurland België totaal anders dan hier in Nederland. Het gaat er informeler aan toe en de gunfactor speelt een veel grotere rol dan bij Nederlandse gemeenten. Ook wordt in België vaak een deal gesloten tijdens een lunch of diner, wat natuurlijk een leuke bijkomstigheid is! Een ander voorbeeld van die informaliteit is hoe mijn Belgische collega Vincent met zijn klanten om gaat. Zo haalt hij binnenkort vier Belgische klanten op met zijn gezinsauto, om samen naar een Sigmax event in Nederland te gaan. Hartstikke gezellig en efficiënt tegelijk!

Sigmax-collega's-erik

“Reizen is mijn passie en het is fantastisch dat ik dit kan combineren met mijn werk door grote steden te adviseren op gebied van automatisering.”

Sigmax DNA

Bij Sigmax leert jong talent van doorgewinterde professionals, maar ook andersom. Die dynamiek heb je nodig in de softwarebranche, waar innovaties elkaar snel opvolgen maar ook bepaalde domeinkennis nodig is. Daarnaast stropen we bij Sigmax graag onze mouwen op. Een mooi voorbeeld vind ik het project dat we voor de gemeente Gent hebben gedaan. We werkten meerdere maanden aan de implementatie van een nieuw systeem voor financiële opvolging waarbij enige druk stond op de deadline. Met een groep van zes collega’s hebben we toen keihard gewerkt, maar sloten we ’s avonds bijna altijd af met een biertje in de stad. ‘Work hard, play hard’ is het motto!

Nederland als kraamkamer

Nederland is een soort van kraamkamer voor handhavingsoplossingen. We ontwikkelen en gebruiken hier vaak als eerste nieuwe software. Daarom houden buitenlandse gemeenten Nederlandse handhavingsontwikkelingen nauwlettend in de gaten. En daar mogen we best trots op zijn! Mede hierom staat het verder ‘veroveren’ van de Franse markt nog op mijn wensenlijstje. Maar dan wel in samenwerking met lokale partners in Frankrijk. Ik houd van reizen, maar heel Frankrijk vanuit Nederland bestieren met een aantal collega’s is toch niet efficiënt.

Joris over werken bij Sigmax

“Het leuke aan werken bij Sigmax is dat je je als professional kunt blijven ontwikkelen. We zijn namelijk actief in uiteenlopende domeinen.”

Hélène over werken bij Sigmax

“Ik help dagelijks onze Franstalige klanten zoals de steden Brussel en Genève bij het oplossen van hun software vraagstukken in mijn moedertaal.”

Carlijn over werken bij Sigmax

“Door het creëren van mijn eigen kansen kon ik met behulp van Sigmax aan mijn droomjob beginnen: werken als Software Developer.”