Onze collega’s vertellen

Hoe is dat, werken bij Sigmax? Onze
collega’s vertellen je graag meer.

Erik – Software Developer bij Sigmax

Afstuderen, en vooral het vinden van een juiste opdracht, is altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Halverwege 2014 was het moment aangebroken om op zoek te gaan naar een interessante afstudeerstage in de omgeving Enschede. Ik bleef maar zoeken, zelfs in omgeving Deventer, maar ik vond in eerste instantie niets wat mij écht interesseerde. Tot ik een afstudeeropdracht bij Sigmax zag, waarbij mobiele technologie werd gecombineerd met een toendertijd erg interessante ontwikkeling, namelijk Near-Field Communication (NFC). Voor wie het niet weet: NFC is een technologie om een kleine chip in een kaart op een veilige manier met een uitleessysteem te laten communiceren.

Vooruitlopend op de rest

Andere studenten hadden, voordat ik begon met afstuderen bij Sigmax, al een implementatie gemaakt voor het uitlezen van paspoorten en identiteitskaarten. Deze implementatie heb ik tijdens mijn afstudeeropdracht geoptimaliseerd en uitgebreid met validatie van digitale echtheidskenmerken om vervalste documenten te detecteren. De verbeterde implementatie was ook nog eens 40% sneller in het uitlezen van de informatie!

Ook heb ik een ondersteuning voor het uitlezen van rijbewijzen toegevoegd. Dit was een totaal nieuwe standaard. Nederland loopt hiermee voorop binnen Europa en in samenwerking met de RDW was Sigmax de eerste third party in Nederland met een implementatie om deze chip uit te lezen. Ook was ik tijdens mijn afstudeerstage veel bezig met het inlezen in ISO standaarden en had ik regelmatig contact met de RDW over de communicatie met hun NFC compatible rijbewijzen (die toen nog in concept fase waren). Een aantal jaren verder, met een 9 voor mijn onderzoek op zak, en een eeuwigheid – in technologiebeleving – later, timmer ik als Software Developer nog steeds verder aan Sigmax CityControl.

Sigmax-collega's-erik-hubers

“Iedereen uit het team heeft een eigen taak en specialisme, al ben je meestal met van alles bezig. Dat maakt het werk dynamisch.”

Dynamisch team én werk

CityControl, onze handhavingsapplicatie, is inmiddels uitgegroeid tot een zeer volwassen app waarin van alles mogelijk is. Als ontwikkelingsteam houden we ons inmiddels ook intensief bezig met de afhandeling van de bonnen die met CityControl via zowel BOA’s als camerasystemen en scanauto’s worden uitgeschreven. Iedereen uit het team heeft daarin een eigen taak en specialisme, al ben je meestal met van alles bezig. Dat maakt het werk dynamisch. Daarnaast is het fijn om te merken dat collega’s die iets specifieks over Android willen weten, vaak naar mij toe komen.

Deze afwisseling in taken en het gevoel dat je een belangrijk onderdeel bent van het team, maken dat ik weet dat Sigmax voor mij de juiste is geweest. Mijn mening doet ertoe en ik krijg vrijheid om dingen op te pakken waar ik goed in ben of waar mijn interesse ligt. Ik vind het prettig om nog steeds te constateren dat ik niet alles weet. Dat maakt namelijk dat ik mezelf dagelijks verder ontwikkel en beter word.

Erik over werken bij Sigmax

“Reizen is mijn passie en het is fantastisch dat ik dit kan combineren met mijn werk bij Sigmax door grote steden te adviseren op gebied van automatisering.”

Joris over werken bij Sigmax

“Het leuke aan werken bij Sigmax is dat je je als professional kunt blijven ontwikkelen. We zijn namelijk actief in uiteenlopende domeinen.”

Hélène over werken bij Sigmax

“Ik help dagelijks onze Franstalige klanten zoals de steden Brussel en Genève bij het oplossen van hun software vraagstukken in mijn moedertaal.”

Carlijn over werken bij Sigmax

“Door het creëren van mijn eigen kansen kon ik met behulp van Sigmax aan mijn droomjob beginnen: werken als Software Developer.”