Onze collega’s vertellen

Hoe is dat, werken bij Sigmax? Onze
collega’s vertellen je graag meer.

Joris – Van afstudeerder naar Projectmanager

Als student Bedrijfsinformatie Technologie startte ik zeven jaar geleden bij Sigmax. De uitdaging? Een gaaf afstudeeronderzoek met als resultaat een performance dashboard voor alle Projectmanagers van Sigmax. Door mijn onderzoek, waarbij ik intensief samenwerkte met verschillende Projectmanagers, bouwde ik dusdanig veel kennis op over deze functie, dat ik na mijn studie direct aan de slag kon als Project Manager. Een mooie kans, aangezien je normaliter start in meer technische functies om basiskennis op te bouwen. Daarnaast wilde ik graag in Twente blijven wonen en werken! Dit in tegenstelling tot veel studiegenoten, die na hun opleiding naar de Randstad trokken. Toch jammer, aangezien hier genoeg mooie (tech)bedrijven in de buurt zitten!

Voldoende doorgroeimogelijkheden

Het leuke aan Sigmax is dat je je als professional kunt blijven ontwikkelen. We zijn namelijk actief in uiteenlopende domeinen, van overheid tot beveiliging, en hebben dan ook een breed scala aan functies. Op deze manier ben je dus eigenlijk nooit uitgeleerd! Mijn carrière begon als Projectmanager met verschillende software oplossingen voor gemeenten bij handhaving en toezicht. Hoewel ik het gaaf vind om het overzicht te bewaken en veel met klanten te sparren, wilde ik na verloop van tijd ook wel eens dieper de techniek induiken. Ik kreeg toen de kans om aan de slag te gaan als Implementatie Specialist, waarbij de nadruk meer lag op de technische implementatie van ons product en samen met de klant oplossingen bedenken voor uitzonderingssituaties.

Sigmax-collega's-joris

“Ik vind dat je je eigen grenzen moet blijven verkennen en waar mogelijk moet verleggen”.

De volgende stap binnen Sigmax

Na alle ins en outs te kennen van Sigmax’ handhavings- en vergunningensoftware, merkte ik dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Ik vind namelijk dat je je eigen grenzen moet blijven verkennen en waar mogelijk moet verleggen. Toen ik intern de vacature voor Projectmanager/Consultant voorbij zag komen voor de divisie ‘Field Service Solutions’, ben ik een kop koffie gaan drinken met de Business Unit Manager. De match was er, en zo vond ook mijn meest recente carrièreswitch weer plaats binnen Sigmax. Ik mag nu dagelijks service organisaties zoals Carglass, Geas Energiewacht en Q-Park ondersteunen bij het optimaliseren van de werkprocessen van hun medewerkers in het veld. De functie is in essentie hetzelfde als mijn vorige job, met een mooie mix tussen techniek en consultancy, maar nu dus voor een totaal andere markt.

Prettige werksfeer en gezellige collega’s

Naast het uitdagende werk voor onze klanten en de enorme hoeveelheid kennis en specialisme binnen de organisatie, is de werksfeer bij Sigmax prettig. Het glazen karakter van ons kantoorpand staat ook wel symbool voor de transparantie en de informele cultuur binnen het bedrijf. Het binnenlopen bij collega’s voelt als vanzelfsprekend. En het is natuurlijk super gaaf dat we met ons team mogen genieten van toffe personeelsuitjes zoals personeelsweekenden en zelfs een wintersportvakantie! Dat maakt het werken bij Sigmax extra leuk.

 

Erik over werken bij Sigmax

“Reizen is mijn passie en het is fantastisch dat ik dit kan combineren met mijn werk bij Sigmax door grote steden te adviseren op gebied van automatisering.”

Hélène over werken bij Sigmax

“Ik help dagelijks onze Franstalige klanten zoals de steden Brussel en Genève bij het oplossen van hun software vraagstukken in mijn moedertaal.”

Carlijn over werken bij Sigmax

“Door het creëren van mijn eigen kansen kon ik met behulp van Sigmax aan mijn droomjob beginnen: werken als Software Developer.”