Data Engineer

Ben jij die Data Engineer die een bijdrage wil leveren aan het veiliger maken van de maatschappij en breng jij ons tot nieuwe inzichten?

Met onze SaaS-oplossing helpen we gemeenten met het coördineren en handhaven van een veilige stad. De boa’s op straat, parkeerhandhaving, cameratoezicht, milieuzones en vergunningen zijn thema’s waar we met onze software op inspelen. Daarmee lopen we voorop in Europa en zijn we marktleider in de Benelux. Binnen het team Parkeren en Mobiliteit zoeken we een Data Engineer.

Wat ga je doen?

De functie van Data Engineer is nieuw in dit team. Er ligt voor jou een mooie een kans om data engineering (inclusief AI en Machine Learning) op de kaart te zetten. Met behulp van jouw uitgebreide kennis en ervaring kun je het helemaal inrichten zoals jij het voor ogen hebt. Je denkt mee over de opbouw van het team en speelt een belangrijke leidende rol op de inhoud. Je draagt uit waar data engineering voor staat en ziet kansen om de andere teams en afdelingen verder op weg te helpen.

Met onze softwareoplossing verwerken wij 5 miljoen observaties per maand. Dat biedt jouw de uitgewezen kans om te laten zien op welke manier we deze data kunnen structureren. Je zet jouw kennis en ervaring als Data Engineer in om het team te helpen real-time dashboards te ontwikkelen. Je past hierbij jouw expertise toe om scripts en algoritmes te ontwikkelen, waarmee je de beschikbare data uit verschillende systemen en bronnen bij elkaar brengt en organiseert.

Jouw collega’s

Collega’s omschrijven hun team met de woorden: positief en behulpzaam. Het is een team met een mooie balans in ervaring. Men probeert de scrumevents strak toe te passen en het leveren van kwaliteit staat voorop. De meeste aanwezige collega’s gaan dagelijks een rondje wandelen in de lunchpauze. Men kletst graag over Formule 1, bier en nog heel veel andere onderwerpen. Waar praat jij over mee?

Wat wij van jou verwachten

 • Je beschikt over een afgeronde hbo- of wo-opleiding, bij voorkeur in computerwetenschappen, bedrijfskundige informatica of data-analyse;
 • Je hebt meerdere jaren ervaring in een rol als Data Engineer of vergelijkbaar;
 • Je bent gewend om met een groot volumes data aan de slag te gaan;
 • Je brengt een innovatieve blik op hoe wij onze data kunnen interpreteren;
 • Ervaring met Microsoft Azure en C# is een pre.

Waarom jij bij Sigmax wil werken

Als jij bij ons aan de slag gaat als Data Engineer dan kun je rekenen op:

 • Een marktconform salaris;
 • 27 vakantiedagen, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, thuiswerkvergoeding en een energietoeslag;
 • Veel kansen om jezelf verder te ontwikkelen door incompany trainingen, individuele trainingen en opleidingen;
 • Een goed georganiseerde en ambitieuze werkgever met een open cultuur en korte lijntjes;
 • En nog veel meer…. zoals gave personeelsevents, goede koffie en vers fruit op kantoor.

Over Sigmax en jouw business unit

Met ongeveer 160 Sigmax’ers zijn we gevestigd in een schitterend modern kantoor op het kennispark in Enschede. Samen maken we software voor onze Nederlandse en internationale klanten. Tot ons porfolio rekenen we grote steden, toonaangevende ov-bedrijven en bekende servicebedrijven. We helpen ze slimmer en efficiënter te werken door middel van software.

Met onze business unit Law Enforcement geven we gemeenten handvatten voor het coördineren en handhaven van een veilige en leefbare stad. Dit doen we met ons softwareplatform voor toezicht & handhaving ‘CityControl’ en ons online parkeervergunningensysteem ‘CityPermit’. Al meer dan 250 gemeenten werken met onze software waaronder Amsterdam, Utrecht, Brussel en Antwerpen.

Interesse? 

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze functie bij Sigmax. Dan ontvangen we graag je sollicitatie met een cv en korte motivatie of toelichting erbij. Heb je nog vragen over de vacature? Dan mag je altijd contact opnemen met Ellen Breukink (HR Adviseur) 053 480 3100 of door te mailen naar vacatures@sigmax.nl

Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

Let op:

 • Werklocatie: Enschede (hybride werken is mogelijk);
 • Uren: Fulltime of Parttime;
 • Bij indiensttreding wordt om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd;
 • Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer weten?

Yordi Zeijpve

Ellen Breukink

HR Adviseur

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00