Functioneel Consultant

Word jij blij van het succesvol optimaliseren van buitendienstprocessen bij onze klanten?

Bij Sigmax Field Service Solutions ontwikkelen we software voor servicebedrijven. Voor mannen en vrouwen in busjes dus. Met onze mobiele applicatie doorlopen buitendienstmedewerkers van klanten zoals Carglass, Saval en Energiewacht, volledig up-to-date hun dienst. Of het nu gaat om het boeken van gewerkte uren, materiaalregistratie of het ter plaatse plannen van een vervolgafspraak; de monteur is steeds slechts één knop verwijderd van het succesvol afhandelen van de serviceopdracht. Om dit mogelijk te maken zoeken we een Functioneel Consultant met affiniteit voor projectmanagement en die energie krijgt van geslaagde implementaties.

Wat ga jij doen?

Je bent een field service expert die als geen ander weet hoe klanten hun buitendienstprocessen kunnen optimaliseren. Je onderzoekt welke bedrijfsprocessen er zijn en hoe onze softwareoplossing kan bijdragen aan een efficiëntere manier van werken. Daarin ben je een echte sparringpartner en adviseer je over de best passende oplossing.

Zijn alle processen in kaart gebracht? Mooi! Dan kan het succesvol implementeren en configureren bij de klant beginnen. Hierbij is het belangrijk dat de scope is afgestemd met de Accountmanager, de projectplanning helder is en zowel het softwareteam als de klant op de hoogte zijn van alle stappen voor de livegang. Gedurende het project bewaak je de voortgang en onderhoud je nauw contact met alle stakeholders.

Ook na oplevering en afronding van het project blijf je in beeld bij de klanten. Je adviseert ze over nieuwe functionaliteiten, optimalisaties en demonstreert dit bij verschillende belanghebbenden. Zo draag jij bij aan nieuwe commerciële kansen voor Sigmax.

Jouw team

Jij gaat aan de slag in onze business unit Field Service Solutions waar we met 12 collega’s zorgen voor tevreden klanten en succesvolle projecten. Je komt te werken in een hecht team waarin we elkaar altijd helpen. Hierin werk je nauw samen met je collega Consultant en trek je op met de Accountmanager richting de klant. De business unit bestaat uit een mooie mix aan persoonlijkheden, een goede onderlinge sfeer en een gezonde drive om er samen een succes van te maken!

Wat wij van jou verwachten

 • Je beschikt over een afgeronde hbo- of wo-opleiding;
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een functie met actief klantcontact;
 • Je hebt ervaring met het implementeren van software die bedrijfsprocessen ondersteunt en met het managen van interne en externe stakeholders;
 • Je bent sterk in het analyseren en in kaart brengen van bedrijfsprocessen;
 • Het is een grote pre als je werkervaring hebt in een ERP bedrijf of organisatie die aanpalende oplossingen voor ERP levert;
 • Je bent ondernemend en hebt affiniteit met projectmanagement.

Waarom jij bij Sigmax wil werken

Als jij bij ons aan de slag gaat als Functioneel Consultant dan kun je rekenen op:

 • Een marktconform salaris, bij deze functie hoort ook een (elektrische) leaseauto;
 • 26 vakantiedagen, pensioenregeling, thuiswerkvergoeding en een energietoeslag;
 • Veel kansen om jezelf verder te ontwikkelen door incompany trainingen, individuele trainingen en opleidingen;
 • Een goed georganiseerde en ambitieuze werkgever met een open cultuur en korte lijntjes;
 • En nog veel meer…. zoals gave personeelsevents, goede koffie en vers fruit op kantoor.

Over Sigmax en jouw business unit

Met ongeveer 160 Sigmax’ers zijn we gevestigd in een schitterend modern kantoor op het kennispark in Enschede. Samen maken we software voor onze Nederlandse en internationale klanten. Tot ons porfolio rekenen we grote steden, toonaangevende OV-bedrijven en bekende servicebedrijven. We helpen ze slimmer en efficiënter te werken door middel van software.

Bij de business unit Field Service Solutions ontwikkelen we zelf, in-house in Enschede, een mobiele applicatie voor de buitendienst. Dit doen we al ruim 15 jaar in verschillende branches en hierdoor weten we wat er voor nodig is om buitendienstprocessen te optimaliseren. Onze oplossing is standaard en bestaat uit vaste componenten, maar is flexibel in te richten. Hierdoor ondervangen we zelfs de meest complexe serviceprocessen in een stabiele en gebruiksvriendelijke applicatie. De monteurs krijgen precies op het juiste moment te zien wat ze nodig hebben. Zo blijft er tijd over voor waar ze écht blij van worden: sleutelen.

Interesse? 

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze functie bij Sigmax. Dan ontvangen we graag je sollicitatie met een cv en korte motivatie of toelichting erbij. Heb je nog vragen over de vacature? Dan mag je altijd contact opnemen met Yordi Zeijpveld (Corporate Recruiter) 053 480 3100 of door te mailen naar vacatures@sigmax.nl

Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

Let op:

 • Werklocatie: Enschede (hybride werken is mogelijk);
 • Uren: Fulltime;
 • Bij indiensttreding wordt om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Meer weten?

Yordi Zeijpve

Yordi Zeijpveld

Corporate Recruiter

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00