Java Software Engineer

Zet jij in een handomdraai een Android app in elkaar, maar doe je dat net zo graag samen met een team om tot nog betere resultaten te komen? Vind je het prettig om bij een informeel, nuchter bedrijf te werken waar gezelligheid na werktijd niet tot de randzaken behoort? Kom dan Java ontwikkelen binnen ons development team Handhaving!

 

Sigmax – empowering professionals everywhere

Dagelijks maken we met 160+ Sigmax’ers het werk van duizenden professionals makkelijker en bedrijfsprocessen efficiënter. Dit doen we met onze software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven die thuis je CV-ketel installeren. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!

 

Wat we doen
Bij onze business unit Law Enforcement digitaliseren we processen voor handhaving & toezicht. Met andere woorden, we maken serieuze applicaties, zowel front- als backend en ook mobiel. We werken voor meer dan 100 Nederlandse, Belgische en Zwitserse gemeenten en politieregio’s, waaronder het KLPD. Ook alle openbaar vervoersbedrijven in Nederland gebruiken de slimme software van Sigmax, die we sinds 1998 op het hoofdkantoor in Enschede ontwikkelen.

 

Wat je in ons team gaat doen
Het platform CityControl willen we graag samen met jou toekomstbestendig gaan uitbouwen met verrijking van bestaande en ontwikkeling van nieuwe diensten. Onze software werkt met innovatieve technologieën op diverse apparaten en wordt primair gebruikt door handhavers. Voor jou is geen API te complex, je weet wat security-first design inhoudt en je vindt het leuk aan de slag te gaan met innovaties als 5G, AI, machine learning en edge computing. Je hebt ervaring met agile ontwikkelomgevingen; bij ons ga je op die weg verder om onze producten iteratief te verbeteren.

 

Wat we van jou verwachten
We vinden het belangrijk dat je een kei bent in software engineering of dat heel graag wilt worden. Je gaat je reeds opgedane Java ervaring toepassen en je skills gaandeweg verder uitbreiden. Je vindt het leuk om in teamverband te opereren. Naast pure development ga je aan de slag met het technisch ontwerp, implementaties, integraties en het schrijven van documentatie.

Wie we zoeken
Jij bent onze ultieme Java Software Engineer wanneer je voldoet aan de volgende voorwaarden:

 

 • Je hebt een afgeronde en relevante hbo of universitaire opleiding op zak
 • Je hebt uitgebreide ervaring met Java
 • Ervaring met Android native development is een pre
 • Uitleg van Agile is voor jou niet nodig want je hebt ervaring met het ontwerpen en programmeren van software binnen een Agile omgeving
 • Je hebt ervaring of bent bereid meer te leren van unit- en integratietesten, Angular, Continuous Integration / Continuous Delivery Pipelines, clean coding, SOLID en andere Craftman-practices
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

 

 

Wat we bieden
Voor wat hoort wat. Werken bij Sigmax betekent werken bij een organisatie waarin je jezelf nooit hoeft te vervelen. Je ambitieuze collega’s vragen soms veel, maar daar krijg je ook wat voor terug:

 

 • Een gaaf team met gedreven collega’s die ook houden van gezelligheid
 • Een organisatie die snel groeit en altijd kijkt naar nieuwe kansen
 • Een werkvloer waar nieuwe, aansprekende technologieën worden gebruikt
 • Een arbeidsovereenkomst met daarin een prettig salaris en goede aanvullende voorwaarden
 • Op elke verdieping in ons iconische pand onbeperkt vers fruit en goede koffie

 

 

Interesse? Wacht niet te lang!
Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens (via de solliciteer direct button) per mail naar Tim Vriesen (Corporate Recruiter) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

 

Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.