Java Software Engineer

Zet jij in een handomdraai een Android app in elkaar?

Dagelijks maken we met 160+ Sigmax’ers het werk van duizenden professionals makkelijker en bedrijfsprocessen efficiënter. Dit doen we met onze software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven die thuis je cv-ketel installeren. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!

Sigmax Law Enforcement – CityControl

Als softwarebedrijf met een prachtige uitvalsbasis in het Kennispark te Enschede, staat bij ons ‘empowering professionals everywhere’ centraal. Met de business unit Law Enforcement geven we gemeenten handvatten voor het coördineren en handhaven van een veilige leefbare stad. Dit doen we middels ons softwareplatform voor toezicht en handhaving ‘CityControl’ en een online parkeervergunningen systeem ‘CityPermit’.

CityControl is een breed platform voor (parkeer)handhaving en de digitalisering van stadsafsluitingen middels kentekenherkenning camera’s. Inmiddels maken 186 gemeenten gebruik van CityControl waaronder Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Het handhavingsplatform wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het uitschrijven van boetes voor wildplassen en het beoordelen van beelden die scanauto’s maken.

Dit wordt je job

Het platform CityControl willen we graag samen met jou toekomstbestendig uitbouwen door middel van verrijking van bestaande én ontwikkeling van nieuwe diensten. Onze software werkt met innovatieve technologieën op diverse apparaten en wordt primair gebruikt door handhavers. Voor jou is geen API te complex, je weet wat security-first design inhoudt en je vindt het leuk aan de slag te gaan met innovaties als 5G, AI, machine learning en edge computing. Je hebt ervaring met agile ontwikkelomgevingen; bij ons ga je op die weg verder om onze producten iteratief te verbeteren.

Dit maakt jou uniek

We vinden het belangrijk dat je een kei bent in software engineering of dat heel graag wilt worden. Je gaat je reeds opgedane Java ervaring toepassen en je skills gaandeweg verder uitbreiden. Je vindt het leuk om in teamverband te opereren. Naast development ga je aan de slag met het technisch ontwerp, implementaties, integraties en het schrijven van documentatie.

Jij bent onze ultieme Java Software Engineer wanneer je voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • Je beschikt over een relevant hbo of universitair diploma;
 • Je hebt uitgebreide ervaring met Java;
 • Ervaring met Android native development is een pre;
 • Uitleg van Agile is voor jou niet nodig want je hebt ervaring met het ontwerpen en programmeren van software binnen een Agile omgeving;
 • Je hebt ervaring of bent bereid meer te leren van unit- en integratietesten, Angular, Continuous Integration / Continuous Delivery Pipelines, clean coding, SOLID en andere Craftman-practices;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Hier doe je het voor

 • Leuke collega’s; een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring;
 • Werken voor grote organisaties zoals de gemeenten Amsterdam, Utrecht en Den Haag;
 • Aandacht voor gezondheid: wij betalen (deels) je fitness abonnement en zorgen elke dag voor gratis fruit;
 • Een unieke werkomgeving in een iconisch pand;
 • Vrijmibo’s, personeelsweekenden en andere verrassende uitjes!

Interesse? Wacht niet te lang!

Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens via de solliciteer direct button naar Ellen Breukink (Team Recruitment) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Meer weten?

004

Ellen Breukink

Team Recruitment

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00