Junior Software Engineer

Dagelijks maken we met 160+ Sigmax’ers het werk van duizenden professionals makkelijker en bedrijfsprocessen efficiënter. Dit doen we met onze software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven die thuis je CV-ketel installeren. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!

 

Sigmax Law Enforcement
Bij ons bedrijfsonderdeel Law Enforcement digitaliseren we processen in handhaving & toezicht. Met andere woorden, we maken serieuze applicaties, zowel front- als backend en ook mobiel. We werken voor meer dan 100 Nederlandse, Belgische en Zwitserse gemeenten en politieregio’s, waaronder het KLPD. Ook alle openbaar vervoersbedrijven in Nederland gebruiken de slimme software van Sigmax, die we sinds 1998 op het hoofdkantoor in Enschede ontwikkelen.

 

Dit wordt je job

Wil jij software ontwikkelen voor duizenden gebruikers? Ben je klaar met de studie en benieuwd naar de praktijk? Wil je werken in een leuk team waar ook gezellige dingen buiten werk georganiseerd worden? Binnen het development team werk je aan Sigmax CityControl en de met het platform verbonden producten waarmee handhavers in binnen- en buitenland werken. Samen met collega developers, zowel beginnend als gevorderd, werk je aan onze apps op diverse platformen. We maken gebruik van een scrum framework en de bijbehorende scrum events. Dagelijks werk je in het team aan verdere verbeteringen van de producten. Innovaties als 5G, AI, machine learning en edge computing komen om de hoek kijken; affiniteit hiermee zal enorm van pas komen.

 

Wat jou uniek maakt
Jij wil je skills aanscherpen door op professioneel niveau met .NET (C#) en/of Java aan de slag te gaan. Voorop staat dat je het leuk moet vinden om in een team te werken en je te verdiepen in de werking van een uitgebreide handhaafoplossing. Je gaat in de praktijk leren wat het inhoudt om binnen een professionele organisatie software te ontwikkelen. Dat betekent veel nieuwe kennis opdoen en ontdekken wat de interne en dynamiek voor invloed op het proces hebben. Solisten die graag op hun eilandje willen blijven kunnen we niet gebruiken, wel talenten die de meerwaarde zien van teamwork en daar hun energie op willen richten. In staat zijn keuzes te maken en die te beargumenteren; we gaan er vanuit dat je ook over deze gave beschikt. Idealiter heb je al enige ervaring in het maken van applicaties, bijvoorbeeld voor Android.

Om samen onder genot van een kop koffie of thee te kijken of jij onze ultieme .NET Software Engineer bent, stellen we deze voorwaarden:

 

  • Je hebt een afgeronde en relevante hbo of universitaire opleiding op zak;
  • Je hebt ervaring met C# en/of Java
  • Je hebt ervaring met het ontwerpen en programmeren van software binnen een Agile omgeving;
  • Je hebt ervaring of bent bereid meer te leren van unit- en integratietesten, Angular native Android development, Continuous Integration / Continuous Delivery Pipelines, clean coding, SOLID en andere Craftman-practices.
  • Je kunt spreken en schrijven in de Nederlandse en Engelse taal;

 

Hier doe je het voor
We laten je graag kennismaken met ons innovatieve bedrijf. Werken bij Sigmax betekent toetreden tot een organisatie waarin je jezelf nooit hoeft te vervelen. Je ambitieuze collega’s vragen soms veel, maar daar krijg je ook wat voor terug:

 

  • Leuke collega’s; een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring;
  • Werken voor grote organisaties zoals de gemeente Amsterdam en stad Leuven;
  • Aandacht voor gezondheid: wij betalen (deels) je fitness abonnement en zorgen elke dag voor gratis fruit;
  • Een unieke werkomgeving in een iconisch pand;
  • Vrijmibo’s, personeelsweekenden en andere gave uitjes!

 

Interesse? Wacht niet te lang!
Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens (via de solliciteer direct button) per mail naar Tim Vriesen (Corporate Recruiter) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

 

Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.