Junior Software Engineer

Wil jij software ontwikkelen voor duizenden gebruikers? Ben je klaar met de studie en benieuwd naar de praktijk? Wil je werken in een leuk team waar ook gezellige dingen buiten werk georganiseerd worden? Sigmax zoekt aanstormend talent! Wil je je skills aanscherpen door op professioneel niveau met .NET (C#) en/of Java aan de slag te gaan, solliciteer dan naar een functie als Junior Software Engineer.

 

Sigmax – empowering professionals everywhere

Dagelijks maken we met 160+ Sigmax’ers het werk van duizenden professionals makkelijker en bedrijfsprocessen efficiënter. Dit doen we met onze software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven die thuis je CV-ketel installeren. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!

 

Wat we doen
Bij ons bedrijfsonderdeel Law Enforcement digitaliseren we processen in handhaving & toezicht. Met andere woorden, we maken serieuze applicaties, zowel front- als backend en ook mobiel. We werken voor meer dan 100 Nederlandse, Belgische en Zwitserse gemeenten en politieregio’s, waaronder het KLPD. Ook alle openbaar vervoersbedrijven in Nederland gebruiken de slimme software van Sigmax, die we sinds 1998 op het hoofdkantoor in Enschede ontwikkelen.

 

Wat je in ons team gaat doen
Binnen het development team werk je aan Sigmax CityControl en de met het platform verbonden producten waarmee handhavers in binnen- en buitenland werken. Samen met collega developers, zowel beginnend als gevorderd, werk je aan onze apps op diverse platformen. We maken gebruik van een scrum framework en de bijbehorende scrum events. Dagelijks werk je in het team aan verdere verbeteringen van de producten. Innovaties als 5G, AI, machine learning en edge computing komen om de hoek kijken; affiniteit hiermee zal enorm van pas komen.

 

Wat we van jou verwachten
Voorop staat dat je het leuk moet vinden om in een team te werken en je te verdiepen in de werking van een uitgebreide handhaafoplossing. Je gaat in de praktijk leren wat het inhoudt om binnen een professionele organisatie software te ontwikkelen. Dat betekent veel nieuwe kennis opdoen en ontdekken wat de interne en dynamiek voor invloed op het proces hebben. Solisten die graag op hun eilandje willen blijven kunnen we niet gebruiken, wel talenten die de meerwaarde zien van teamwork en daar hun energie op willen richten. In staat zijn keuzes te maken en die te beargumenteren; we gaan er vanuit dat je ook over deze gave beschikt. Idealiter heb je al enige ervaring in het maken van applicaties, bijvoorbeeld voor Android.

Wie we zoeken
Om samen onder genot van een kop koffie of thee te kijken of jij onze ultieme .NET Software Engineer bent, stellen we deze voorwaarden:

 

 • Je hebt een afgeronde en relevante hbo of universitaire opleiding op zak;
 • Je hebt ervaring met C# en/of Java
 • Je hebt ervaring met het ontwerpen en programmeren van software binnen een Agile omgeving;
 • Je hebt ervaring of bent bereid meer te leren van unit- en integratietesten, Angular native Android development, Continuous Integration / Continuous Delivery Pipelines, clean coding, SOLID en andere Craftman-practices.
 • Je kunt spreken en schrijven in de Nederlandse en Engelse taal;

 

 

Wat we bieden
We laten je graag kennismaken met ons innovatieve bedrijf. Werken bij Sigmax betekent toetreden tot een organisatie waarin je jezelf nooit hoeft te vervelen. Je ambitieuze collega’s vragen soms veel, maar daar krijg je ook wat voor terug:

 

 • Een gaaf team met gedreven collega’s die ook houden van gezelligheid
 • Een organisatie die snel groeit en altijd kijkt naar nieuwe kansen
 • Een werkvloer waar nieuwe, aansprekende technologieën worden gebruikt
 • Een arbeidsovereenkomst met daarin een prettig salaris en goede aanvullende voorwaarden
 • Mogelijkheden voor verdere verdieping van je skills en doorgroei
 • Op elke verdieping in ons iconische pand onbeperkt vers fruit en vers gemalen koffie

 

 

Interesse? Wacht niet te lang!
Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens (via de solliciteer direct button) per mail naar Tim Vriesen (Corporate Recruiter) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

 

Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.