Manager Finance & Control

De doortastende en verbindende finance professional met ambitie

De Manager Finance & Control binnen Sigmax is in deze dynamische IT-omgeving verantwoordelijk voor alle financiële aspecten van de organisatie. Je levert een actieve bijdrage aan de verdere optimalisatie van de financiële bedrijfsprocessen, rapportages en ondersteunende systemen. Tevens werk je aan de continue verbetering van financiële KPI’s en monitor je de planning en control cyclus in z’n totaliteit.

Je bent een moderne financial die actief bezig is om met data analytics naar de toekomst te kijken en hiermee het management te adviseren. Je weet als geen ander een organisatie binnen korte tijd te doorgronden, weet hierbij een heldere en compacte analyse te maken, zet deze om in concrete plannen en hebt hierbij de juiste focus op prioriteit in de processen. Vanuit ervaring in een eindverantwoordelijke functie fungeer je als rechterhand van de CEO.

Je initieert, participeert en adviseert in verbetertrajecten die verder gaan dan alleen processen en procedures. Je adviseert bij strategische vraagstukken en trekt de organisatie in om informatie op te halen bij stakeholders. Je werkt aan vernieuwing van diverse rapportages door data om in te zetten in bruikbare informatie en verdere automatisering van processen.

Sigmax bouwt software voor meer dan 350 klanten in binnen- en buitenland die gebruikt wordt door handhavingsteams bij gemeenten, OV-bedrijven voor validatie en controle van vervoersbewijzen en door servicebedrijven voor het digitaliseren van haar buitendienstprocessen. De organisatie bevindt zich in een groeifase, waarbij jij als gedegen adviseur sparringpartner bent voor interne en externe stakeholders en op strategisch niveau acteert. Hierbij ben je besluitvaardig en beschik je over daadkracht. Daarnaast speel je, in samenwerking met het investmentteam van Quadrum Capital een belangrijke rol in toekomstige trajecten die onderdeel kunnen zijn van de groeistrategie van Sigmax.

Naast de Manager Finance & Control, bestaat Team Finance uit drie collega’s, ieder met hun eigen taken en specialiteiten.

Verantwoordelijkheden

 • Eindverantwoordelijk voor alle financiële aspecten van de organisatie
 • Waarborgen en verzorgen van de financiële rapportages, budgettering, voorspellingen en analyses
 • Coördineren en optimaliseren van de planning- en control-cyclus
 • Proactief zijn met oog voor innovatie en bijdragen aan de continue verbetering van bedrijfsprocessen
 • Advisering en ondersteuning van de CEO en het management op financieel gebied
 • Initiëren, coördineren en optimaliseren van de administratieve organisatie en interne controleprocedures
 • Ondersteuning en coaching bieden aan de activiteiten en medewerkers van de financiële afdeling
 • Onderhouden van contacten met banken, accountants, fiscalisten, belastingdienst en andere externe adviseurs
 • Je maakt onderdeel uit van het MT en rapporteert rechtstreeks aan de CEO

Wij vragen

 • Een afgeronde HBO/WO-opleiding richting in Finance, Bedrijfskunde of Accountancy
 • Een afgeronde opleiding richting RC of RA is een pré
 • Minimaal 8 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
 • Uitstekende kennis van financiële planning, analyse, boekhouding en rapportage
 • Je hebt kennis van, en affiniteit met, automatisering, ERP (AFAS) en BI
 • Je beschikt over bedrijfskundig inzicht, bent resultaatgericht en communiceert gemakkelijk en toegankelijk met verschillende niveaus in een organisatie
 • Je beschikt over goede leiderschapsvaardigheden en hebt ervaring met het managen van teams
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Je herkent jezelf in woorden als; doortastend, analytisch, planmatig, teamspeler, proactief en verbindend

De functie van Manager Finance & Control binnen Sigmax is een prachtige kans voor een gedreven professional met de ambitie om significant bij te dragen aan de verdere groei en ontwikkeling van deze organisatie. Je bent het type verbinder, iemand die niet achter zijn bureau blijft zitten maar juist de organisatie intrekt om informatie naar boven te halen. Aangezien de organisatie zich in een groeifase bevindt biedt dit jou tevens de kans om in de komende jaren door te groeien naar de positie van CFO.

Bedrijfsomschrijving

Met ongeveer 80 medewerkers werkt Sigmax vanuit de prachtige uitvalsbasis op het kennispark in Enschede. Hier maken ze software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot het portfolio rekenen ze de grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook beveiligingsorganisaties en servicebedrijven. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, daar gaat het om. De afdelingen van Sigmax worden ondersteund door stafdiensten. Hieronder vallen de afdelingen Finance, HRM, Legal en Office management.

Kijk voor meer informatie op: www.sigmax.nl.

  Geïnteresseerd?

  Siebert & Wassink is door Sigmax gevraagd om de werving- en selectieprocedure voor de Manager Finance & Control te verzorgen.

  Reageren op deze functie kan uiterlijk tot 31 augustus 2024.

  Solliciteer middels een motivatie en een CV. Neem voor meer informatie contact op met Mathilde Vording van Siebert & Wassink.

  t: 074 – 20 20 333
  m: 06 – 20 45 97 47
  e: vording@siebertwassink.nl
  w: www.siebertwassink.nl

   Meer weten?

   Yordi Zeijpve

   Ellen Breukink

   HR Adviseur

   ~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

   053 - 480 31 00