.NET Software Engineer

Kom jij helpen een applicatie voor duizenden professionals te ontwikkelen?

Bij Sigmax ontwikkelen we software waarmee we dagelijks het werk van duizenden professionals makkelijker maken en bedrijfsprocessen efficiënter. Met onze business unit Law Enforcement geven we gemeenten handvatten voor het coördineren en handhaven van een veilige en leefbare stad. Al meer dan 200 gemeenten maken gebruik van onze diensten, waaronder Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Daarbij maken we onder andere gebruik van ons platform voor toezicht & handhaving ‘CityControl’. Voor de ontwikkeling daarvan zoeken we een .NET Developer.

Dit wordt jouw job

Jij gaat aan de slag met de doorontwikkeling én uitbreiding van onze hoogwaardige CityControl suite. Je werkt hiervoor onder andere aan de migratie naar Azure cloud en het omzetten van Legacy .NET framework projecten naar state of the art .NET6 projecten.

We vinden het belangrijk dat je over een goede software engineering basis beschikt en ambitie hebt om nog beter te worden. Je ‘spreekt’ C# beter dan Nederlands en bent bereid om aanvullende programmeertalen en methodieken te leren.

Je gaat aan de slag in een project- en aanbestedingsgestuurde wereld. Je werkt gestructureerd en planmatig, maar wel in een dynamische omgeving. Interne veranderingen gaan snel en ook eisen van onze klanten kunnen veranderen. Je maakt onderdeel uit van een team waarin je actief samenwerkt. Je hebt ervaring met Agile ontwikkelomgevingen. Daarnaast is geen API voor jou te complex en je weet wat ‘security-first design’ inhoudt. Zo draag jij voortdurend bij aan de verbetering van onze producten, want bij ons staat kwaliteit boven kwantiteit.

Waarom aan de slag bij Sigmax?

 • Een goede work-life balance is de basis. Zo zijn we flexibel en werken we hybride (inclusief thuiswerkvergoeding). Hoe ziet jouw ideale werkweek eruit?
 • Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Wij faciliteren graag met opleidingen, coaching en doorgroeimogelijkheden;
 • Een team met een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring. Benieuwd naar onze werksfeer?
 • Vanzelfsprekend bieden we een mooi arbeidsvoorwaardenpakket; van salaris tot spectaculaire personeelsevents.

Wat jou uniek maakt

 • Je bezit een relevant hbo- of wo diploma;
 • Je hebt uitgebreide ervaring met C# en .NET tooling;
 • Je hebt ervaring met SQL en relationele databases, kennis van non-relationele databases is een pre;
 • Uitleg van Agile is voor jou niet nodig want je hebt ervaring met het ontwerpen en programmeren van software binnen een Agile omgeving;
 • Je hebt ervaring of bent bereid meer te leren van unit- en integratietesten, Continuous Integration/Continuous Delivery Pipelines, clean coding, SOLID en andere Craftman-practices;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Over Sigmax en Law Enforcement

Met 160+ Sigmax’ers werken we vanuit onze prachtige uitvalsbasis op het kennispark te Enschede. Hier maken we software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!

Met de business unit Law Enforcement geven we gemeenten handvatten voor het coördineren en handhaven van een veilige en leefbare stad. Dit doen we met ons softwareplatform voor toezicht & handhaving ‘CityControl’ en ons online parkeervergunningen systeem ‘CityPermit’.  We werken voor bekenden gemeenten zoals Amsterdam, Utrecht, Brussel en Antwerpen. Wij zijn er daarnaast bijzonder trots op om ook Twentse gemeenten, waaronder Enschede, tot onze klanten te mogen rekenen.   

Interesse? Wacht niet te lang!

Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens via de solliciteer direct button naar Yordi Zeijpveld (Team Recruitment) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

Let op:

 • Werklocatie: Enschede (hybride werken is mogelijk);
 • Uren: Fulltime of Parttime;
 • Bij indiensttreding wordt om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Meer weten?

Yordi Zeijpve

Yordi Zeijpveld

Corporate Recruiter

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00