.NET Software Engineer

Kom jij helpen een applicatie voor duizenden professionals te ontwikkelen?

Dagelijks maken we met 160+ Sigmax’ers het werk van duizenden professionals makkelijker en bedrijfsprocessen efficiënter. Dit doen we met onze software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven die thuis je cv-ketel installeren. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!

Sigmax Law Enforcement – CityControl

Als softwarebedrijf met een prachtige uitvalsbasis in het Kennispark te Enschede, staat bij ons ‘empowering professionals everywhere’ centraal. Met de business unit Law Enforcement geven we gemeenten de handvaten voor het coördineren en handhaven van een veilige leefbare stad. Dit doen we middels ons softwareplatform voor toezicht & handhaving ‘CityControl’ en een online parkeervergunningen systeem ‘CityPermit’.

CityControl is een breed platform voor parkeerhandhaving, brede handhaving en de digitalisering van stadsafsluitingen middels kentekenherkenning camera’s. Inmiddels maken 186 gemeenten al gebruik van CityControl waaronder Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Het handhavingsplatform wordt onder andere gebruikt voor het uitschrijven van boetes voor wildplassen tot en met het beoordelen van beelden die scanauto’s maken.

Dit wordt je job

Jij gaat aan de slag met de doorontwikkeling én uitbreiding van onze hoogwaardige CityControl suite. Je werkt hiervoor onder andere aan de migratie naar Azure cloud en het omzetten van Legacy .NET framework projecten naar state of the art .NET5 projecten.

We vinden het belangrijk dat je over een goede software engineering basis beschikt en ambitie hebt om nog beter te worden. Je ‘spreekt’ C# beter dan Nederlands en bent bereid om aanvullende programmeertalen en methodieken te leren.

Je gaat aan de slag in een project- en aanbestedingsgestuurde wereld. Je werkt gestructureerd en planmatig, maar wel in een dynamische omgeving. Interne veranderingen gaan snel en ook eisen van onze klanten kunnen veranderen. Je maakt onderdeel uit van een team waarin je actief samenwerkt. Je hebt ervaring met Agile ontwikkelomgevingen. Daarnaast is geen API voor jou te complex en je weet wat ‘security-first design’ inhoudt. Zo draag jij voortdurend bij aan de verbetering van onze producten, want bij ons staat kwaliteit boven kwantiteit.

Wat jou uniek maakt

 • Je hebt een afgeronde en relevant hbo- of universitair diploma op zak;
 • Je hebt uitgebreide ervaring met C# en .NET tooling;
 • Je hebt ervaring met SQL en relationele databases, kennis van non-relationele databases is een pre;
 • Uitleg van Agile is voor jou niet nodig want je hebt ervaring met het ontwerpen en programmeren van software binnen een Agile omgeving;
 • Je hebt ervaring of bent bereid meer te leren van unit- en integratietesten, Continuous Integration/Continuous Delivery Pipelines, clean coding, SOLID en andere Craftman-practices;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Hier doe je het voor

 • Leuke collega’s; een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring;
 • Werken voor grote organisaties zoals de gemeenten Amsterdam, Utrecht en Den Haag;
 • Aandacht voor gezondheid: wij betalen (deels) je fitness abonnement en zorgen elke dag voor gratis fruit;
 • Een unieke werkomgeving in een iconisch pand;
 • Vrijmibo’s, personeelsweekenden en andere verrassende uitjes!

Interesse? Wacht niet te lang!

Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens via de solliciteer direct button naar Yordi Zeijpveld (Team Recruitment) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Meer weten?

Yordi Zeijpve

Yordi Zeijpveld

Corporate Recruiter

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00