Security Officer

Staat security bij jou op één? 

Dagelijks maken we met 160+ Sigmax’ers het werk van duizenden professionals makkelijker en bedrijfsprocessen efficiënter. Dit doen we met onze software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven die thuis je cv-ketel installeren. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om! Als softwarebedrijf met een prachtige uitvalsbasis in het Kennispark te Enschede, staat bij ons ‘empowering professionals everywhere’ centraal. Binnen onze Shared Services ondersteunen we de verschillende business units vanuit corporate stafdiensten. Security Management is hierin een belangrijke discipline om de beveiliging van onze informatiestromen te borgen. We zoeken een Security Officer voor +/- 20 uur per week.

Dit wordt jouw job

Als Security Officer ben je dé specialist in jouw vakgebied als het gaat om het beveiligen van alle informatiestromen. Vanuit deze rol ben je betrokken bij alle business units en bewaak je op een proactieve wijze Sigmax’ security, waarbij je de organisatie informeert en adviseert op tactisch en strategisch niveau. Nu onze softwareoplossingen in de transitiefase zitten om in de cloud gehost te worden, is informatiebeveiliging essentieel. Cybersecurity is ‘the key’ naar succesvolle cloudmigraties.

Jouw taak is om de veiligheid van de geleverde (software)diensten intern en extern te borgen. Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en vertaalt deze naar toepasbare kaders en beleid. Je draagt zorg voor compliance en bent adviseur richting onze klanten rondom security. Je adviseert collega’s over (risico’s inzake) informatiebeveiliging en weet op een overtuigende manier awareness te creëren over het belang hiervan. Je bewaakt de invoering van securitymaatregelen zoals vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie en doet vervolgens controle op de realisatie hiervan. Ook weet je als geen ander wat er komt kijken bij de informatiebeveiliging van een leverancier aan overheidspartijen en B2B klanten. Je adviseert bij het implementeren en verbeteren van (software) processen en methodieken, bijvoorbeeld secure softwareontwikkeling (SDD). Je bent continu op zoek naar verbeteringen waarmee jij het huidige beleid kunt optimaliseren. Regelmatig overleg je met de IT Manager over de risicoanalyses en de status van informatiemanagement en -systemen. Je organiseert en begeleidt audits voor ISO 27001 en ISAE 3402 binnen Sigmax. In geval van een security incident acteer je daadkrachtig en oplossingsgericht, je evalueert en zorgt voor een evaluatie zodat soortgelijke incidenten in te toekomst worden voorkomen. Je werkt vanuit beleid ook samen met (Lead)Architects en Software Development Managers, waarbij zij zorgdragen voor de technische- en proces invulling. Je schakelt periodiek met de verschillende Business Unit Managers en rapporteert direct aan de CEO over alle aspecten van security.
 

Wat jou uniek maakt

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van IT met een specialisatie in informatiebeveiliging;
 • Je hebt interesse in- en minimaal 3 jaar werkervaring met beveiligingssystemen binnen bedrijven;
 • Je bent CISM gecertificeerd (CISSP is een pré);
 • Je hebt kennis van en ervaring met het beheer van technische infrastructuur en softwareontwikkeling;
 • Je hebt ervaring met onder andere ISO 27001 en ISAE 3402;
 • Je bent klantgericht, ondernemend en resultaatgericht;
 • Je kunt security onderwerpen vertalen naar begrijpelijke taal;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Hier doe je het voor

 • Leuke collega’s; een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring;
 • Een organisatie die groeit, waardoor er altijd nieuwe kansen ontstaan;
 • Mogelijkheden om jezelf middels trainingen persoonlijk en vakinhoudelijk verder te ontwikkelen;
 • Een modern bedrijf waar nieuwe, aansprekende technologieën worden gebruikt;
 • Werken in ons iconische kantoorpand of vanuit huis; we kijken graag samen naar een goede combinatie!
 • Elke dag onbeperkt vers fruit en de beste versgemalen koffie;
 • Vrijmibo’s, personeelsweekenden en andere verrassende uitjes!

Interesse? Wacht niet te lang!

Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens via de solliciteer direct button naar Yordi Zeijpveld (Corporate Recruiter) of bel naar +31(0)53 480 3100 voor meer informatie. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Meer weten?

Yordi Zeijpve

Yordi Zeijpveld

Corporate Recruiter

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00