Senior Applicatie-beheerder

Vind jij de weg in onze digitale wereld van workflows en processen? Als applicatiebeheerder zorg jij dat onze collega’s optimaal kunnen werken.

Bij Sigmax ontwikkelen we software waarmee we dagelijks het werk van duizenden professionals makkelijker maken en bedrijfsprocessen efficiënter. Onze producten vind je terug binnen handhavingsteams bij gemeenten, in scanauto’s die parkeercontroles doen, in het openbaar vervoer, maar ook bij servicebedrijven die thuis je cv-ketel installeren.

Onze businessunits worden ondersteund door onze Shared Services waar team Beheer onder valt. Team Beheer zorgt dat alles Sigmax’ers over goed werkende software en hardware beschikken. Ter versterking van dit team zoeken we een ervaren Applicatiebeheerder.

Dit wordt jouw job

Onze 160 medewerkers maken dagelijks gebruik van verschillende softwaresystemen om hun werkzaamheden goed te kunnen verrichten. Ons ERP systeem AFAS speelt daarin een belangrijke rol. Ook gebruiken we applicaties zoals Office365, SharePoint, TOPdesk en vele andere. De omgevingen worden binnen Sigmax beheerd middels de Microsoftoplossingen, zoals Azure Active Directory en Endpoint Manager. Jij bent bij ons (mede)verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van deze applicaties.

Naast het dagelijkse beheer en onderhoud van de applicaties ga je ook aan de slag met verbeteringen en aanpassingen. Je zoekt hierover afstemming met verschillende stakeholders. Bij deze veranderingen overzie jij mogelijke consequenties van de aanpassingen op het presteren van onze medewerkers en de systemen. Wanneer een aanpassing is doorgevoerd zorg je dat alle bijbehorende documentatie op orde is en dat er indien nodig een heldere handleiding komt voor gebruikers. Daarnaast ben jij als applicatiebeheerder het eerste aanspreekpunt voor collega’s wanneer zij tegen problemen aanlopen of vragen hebben over de werking van de applicaties.

Je werkt in een klein team met collega’s die ieder hun specialisme hebben. In het team nemen we bij afwezigheid taken van elkaar over, ook als deze soms wat buiten de eigen specialisatie liggen. Daarin verwachten we ook van de nieuwe collega flexibiliteit.

Waarom aan de slag bij Sigmax?

 • Een goede work-life balance is de basis. Zo zijn we flexibel en werken we hybride (inclusief thuiswerkvergoeding). Hoe ziet jouw ideale werkweek eruit?
 • Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Wij bieden je opleidingen, coaching en doorgroeimogelijkheden;
 • Een team met een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring. Benieuwd naar onze werksfeer?
 • Vanzelfsprekend bieden we een mooi arbeidsvoorwaardenpakket; van salaris tot spectaculaire personeelsevents.

Dit maakt jou uniek

 • Je hebt een relevante hbo-opleiding afgerond;
 • Je beschikt al over wat jaren ervaring met applicatiebeheer, ervaring met AFAS is een grote pre;
 • Je bent analytisch, probleemoplossend en hebt een toegankelijke persoonlijkheid;
 • Je kan je verplaatsen in gebruikers en wat zij nodig hebben om efficiënt te kunnen werken;
 • Je vindt het leuk om nieuwe oplossingen te bedenken en uit te leggen aan collega’s.

Over Sigmax

Met 160+ Sigmax’ers werken we vanuit onze prachtige uitvalsbasis op het kennispark te Enschede. Hier maken we software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!

Interesse? Wacht niet te lang!

Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens via de solliciteer direct button naar Yordi Zeijpveld (Team Recruitment) of bel +31(0)53 480 3100 voor meer informatie. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

Let op:

 • Werklocatie: Enschede (hybride werken is beperkt mogelijk gezien de aard van het werk);
 • Uren: 32 / 36 / 40 uur per week;
 • Bij indiensttreding wordt om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Meer weten?

Yordi Zeijpve

Yordi Zeijpveld

Corporate Recruiter

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00