Software Developer (medior – senior)

Wil jij bijdragen aan de doorontwikkeling van onze eigen validator oplossing bij Public Transport?

Bij Sigmax ontwikkelen we software waarmee we dagelijks het werk van duizenden professionals makkelijker maken en bedrijfsprocessen efficiënter. Met onze business unit Sigmax Public Transport ontwikkelen we software specifiek voor OV-bedrijven in Nederland. We sluiten aan bij innovatieprogramma’s en specifieke wensen van de klant maar hebben ook onze OV-Pocket Suite voor controle van het vervoersbewijs (OV-Chipkaart, betaalkaart, Smartphone of Smart watch) en hebben een eigen validator oplossing die ontwikkeld samen met Conduent. Om bij te dragen aan de doorontwikkeling van deze validator oplossing zoeken we een Software Developer.

Dit wordt jouw job

Als Senior Software Developer werk je samen met het team aan de doorontwikkeling van onze validator oplossing. Dit is een embedded oplossing op het operating systeem van de validator en gerealiseerd in C#. De ontwikkeling hiervan wordt gedaan in samenwerking met Conduent. De validator ondersteunt zowel het gebruik van barcodes, OV-chipkaart als het gebruik van de bankpas (smartphone, smartwatch) binnen het OV.

Je werkt in een enthousiast team dat een goede mix is van jonge ontwikkelaars en ervaren collega’s. Jullie werken samen binnen het Kanban framework met bijbehorende events om zo dagelijks verbeteringen door te voeren in onze producten. Met jouw kennis en ervaring ben je iemand op wie wij kunnen bouwen. Je denkt actief mee in het vinden van oplossingen en je bent bereid om onze junior (en medior) collega’s verder te helpen als ze vragen hebben.

Waarom aan de slag bij Sigmax?

 • Een goede work-life balance is de basis. Zo zijn we flexibel en werken we hybride (inclusief thuiswerkvergoeding). Hoe ziet jouw ideale werkweek eruit?
 • Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Wij faciliteren graag met opleidingen, coaching en doorgroeimogelijkheden;
 • Een team met een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring. Benieuwd naar onze werksfeer?
 • Vanzelfsprekend bieden we een mooi arbeidsvoorwaardenpakket; van salaris tot spectaculaire personeelsevents.

Wat jou uniek maakt

 • Je hebt een hbo- of wo opleiding afgerond richting IT;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met complexe vraagstukken op het gebied van software ontwikkeling;
 • Je beschikt over relevante ervaring met C#;
 • Je weet hoe het is om software te ontwerpen en programmeren binnen een embedded omgeving;
 • Analytisch denken en probleemoplossend vermogen zijn jouw sterke punten;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Over Sigmax en Public Transport

Met 160+ Sigmax’ers werken we vanuit onze prachtige uitvalsbasis op het kennispark te Enschede. Hier maken we software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!

Met de business unit Public Transport werken wij voor bekende organisaties in het Nederlandse openbaar vervoer. We ontwikkelen tech-oplossingen die een bijdrage leveren aan één doel:  het beste OV van de wereld in Nederland waarmaken. Daarvoor bouwen wij software die naadloos integreert met hardware in het Nederlandse OV. Naast onze OVPocket software voor controle van de OV-chipkaart, bieden wij oplossingen voor validators, handhaving, mobiele check-in/check-out en vervoersbewijzen op basis van barcodes. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen van dit moment is de introductie van EMV betalen dat wij mogelijk maken voor het openbaar vervoer in Nederland.

Interesse? Wacht niet te lang!

Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens via de solliciteer direct button naar Yordi Zeijpveld (Corporate Recruiter) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

Let op:

 • Werklocatie: Enschede (hybride werken is mogelijk);
 • Uren: Fulltime of Parttime;
 • Bij indiensttreding wordt om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Meer weten?

Yordi Zeijpve

Yordi Zeijpveld

Corporate Recruiter

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00