Software Developer Openbaar Vervoer

Vind jij het gaaf om software te ontwikkelen die dagelijks gebruikt wordt in openbaar vervoer?

Wij helpen OV-bedrijven met onze software voor inspectie en handhaving in het openbaar vervoer. De conducteur in de trein doet zijn werk met een handheld met daarop onze software. Daarnaast bouwen een bijbehorende back-end. Dit doen we voor aansprekende klanten zoals de NS, Arriva en Keolis. Voor de verdere ontwikkeling van onze suite zoeken we een Software Developer.

Wat ga je doen?

Als jij energie krijgt van een complexe technische uitdaging, dan ben je hier aan het goede adres. De ontwikkeling van ons product voor OV-bedrijven kent veel externe ontwikkelingen en technische innovaties die keer op keer nieuwe uitdaging brengen in het doorontwikkelen van ons softwareproduct. Denk aan het impact van het reizen met je bankpas (EMV), de opkomst van 5G en innovatieprogramma’s bij klanten waar we op aansluiten. Met jouw kennis en ervaring zoek je samen met het team naar passende oplossingen en werken jullie die samen uit. Daarbij doen wij onze softwareontwikkeling in C# en .NET maar kom je ook veel andere technieken tegen.

Jouw collega’s

Het ontwikkelteam bij Public Transport is een goede mix van jonge en ervaren collega’s. Ze hebben allemaal een passie voor (software)techniek. Jullie werken samen binnen het Scrum framework met bijbehorende events. Naast het samen werken aan mooie oplossingen is er ook ruimte om in verschillende vernieuwende projecten je steentje bij te dragen.

Wat wij van jou verwachten

 • Je bezig een hbo- of wo diploma richting IT, Software Engineering of Computer Science;
 • Je hebt werkervaring als Software Developer en bij voorkeur eerder met C# en .NET gewerkt;
 • Je hebt ook al eens gewerkt met Angular, Xamarin en/of SQL;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Waarom jij bij Sigmax wil werken

Als jij bij ons aan de slag gaat als Software Developer dan kun je rekenen op:

 • Een marktconform salaris;
 • 27 vakantiedagen, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, thuiswerkvergoeding en een energietoeslag;
 • Veel kansen om jezelf verder te ontwikkelen door incompany trainingen, individuele trainingen en opleidingen;
 • Een goed georganiseerde en ambitieuze werkgever met een open cultuur en korte lijntjes;
 • En nog veel meer…. zoals gave personeelsevents, goede koffie en vers fruit op kantoor.

Over Sigmax en jouw business unit

Met ongeveer 160 Sigmax’ers zijn we gevestigd in een schitterend modern kantoor op het kennispark in Enschede. Samen maken we software voor onze Nederlandse en internationale klanten. Tot ons porfolio rekenen we grote steden, toonaangevende ov-bedrijven en bekende servicebedrijven. We helpen ze slimmer en efficiënter te werken door middel van software.

Met onze business unit Public Transport ontwikkelen we tech-oplossingen die een bijdrage leveren aan één doel: het beste OV van de wereld in Nederland waarmaken. Daarbij spelen we in op alle ontwikkelingen in de sector en zorgen we dat onze software naadloos integreert op hardware die gebruikt wordt bij validatie van vervoersbewijzen en controle en handhaving in het openbaar vervoer.

Interesse? 

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze functie bij Sigmax. Dan ontvangen we graag je sollicitatie met een cv en korte motivatie of toelichting erbij. Heb je nog vragen over de vacature? Dan mag je altijd contact opnemen met Ellen Breukink (HR Adviseur) 053 480 3100 of door te mailen naar vacatures@sigmax.nl

Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

Let op:

 • Werklocatie: Enschede (hybride werken is mogelijk);
 • Uren: Fulltime of Parttime;
 • Bij indiensttreding wordt om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Meer weten?

Yordi Zeijpve

Ellen Breukink

HR Adviseur

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00