Software Development Manager

Krijg jij energie van het aansturen en coachen van de 4 development teams die betrokken zijn bij het ontwikkelen van onze software voor handhaving bij gemeenten?

Met onze SaaS oplossing helpen we gemeenten met het coördineren en handhaven van een veilige stad. De boa’s op straat, parkeren, cameratoezicht, milieuzones en vergunningen zijn thema’s waar we met onze software op inspelen. Daarmee lopen we voorop in Europa en zijn we markleider in de Benelux. We zoeken nu een Software Development Manager die ons helpt door te ontwikkelen met aandacht voor mens, proces en techniek.

Jouw team

Jij gaat aan de slag in onze business unit Law Enforcement waar in totaal ongeveer 70 collega’s werken. De werksfeer is informeel waarbij medewerkers gemakkelijk bij jou naar binnen kunnen lopen en jij natuurlijk ook bij anderen. Binnen de business unit ben jij lid van het MT. Daarin draag jij vanuit jouw discipline bij aan de strategische en tactische doorontwikkeling van de business unit. Dagelijks werk je samen met de Software Development Director aan wie je ook rapporteert.

Wat ga je doen?

Jij bent verantwoordelijk voor de aansturing van software engineers. Je zorgt voor goed werkende development teams en grip op de begroting, personeelscapaciteit en ontwikkeling van deze collega’s. We hebben enkele jaren geleden de verandering doorgemaakt van het ontwikkelen van projecten- naar producten en diensten. In die lijn ligt er een groeiende focus op het steeds verder optimaliseren van onze processen ter verbetering van kwaliteit, snelheid en werkplezier. Jij draagt bij door hierop visie te ontwikkelen en actief te coachen en sturen.

In nauwe samenwerking met de teamleads dragen jullie gezamenlijk zorg voor het effectief coachen, begeleiden en ontwikkelen van onze technische collega’s. Wanneer er uitdagingen of vraagstukken op de werkvloer zijn dan spring jij bij om een passende oplossing te vinden.

Wat wij van jou verwachten

 • Je beschikt over meerdere jaren ervaring met het aansturen van software development teams;
 • Je hebt een visie op ontwikkelprocessen en weet hoe je deze implementeert, borgt en verbetert;
 • Je hebt kennis van Scrum/Agile werkmethodes;
 • Je herkent je zelf in de kernwoorden: leiderschap, communicatie en mensenkennis.

Waarom jij bij Sigmax wil

Als jij bij ons aan de slag gaat als Software Development Manager dan kun je rekenen op:

 • Een marktconform salaris;
 • 26 vakantiedagen, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, thuiswerkvergoeding en een energietoeslag;
 • Veel kansen om jezelf verder te ontwikkelen door incompany trainingen, individuele trainingen en opleidingen;
 • Een goed georganiseerde en ambitieuze werkgever met een open cultuur en korte lijntjes;
 • En nog veel meer…. zoals gave personeelsevents, goede koffie en vers fruit op kantoor.

Over Sigmax en jouw business unit

Met ongeveer 160 Sigmax’ers zijn we gevestigd in een schitterend modern kantoor op het kennispark in Enschede. Samen maken we software voor onze Nederlandse en internationale klanten. Tot ons porfolio rekenen we grote steden, toonaangevende ov-bedrijven en bekende servicebedrijven. We helpen ze slimmer en efficiënter te werken door middel van software.

Met onze business unit Law Enforcement geven we gemeenten handvatten voor het coördineren en handhaven van een veilige en leefbare stad. Dit doen we met ons softwareplatform voor toezicht & handhaving ‘CityControl’ en ons online parkeervergunningensysteem ‘CityPermit’. Al meer dan 200 gemeenten werken met onze software waaronder Amsterdam, Utrecht, Brussel en Antwerpen. Onze ambitie is om nationaal en internationaal verder te groeien.

Interesse? 

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze functie bij Sigmax. Dan ontvangen we graag je sollicitatie met een cv en korte motivatie of toelichting erbij. Heb je nog vragen over de vacature? Dan mag je altijd contact opnemen met Yordi Zeijpveld (Corporate Recruiter) 053 480 3100 of door te mailen naar vacatures@sigmax.nl

Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

Let op:

 • Werklocatie: Enschede (hybride werken is mogelijk);
 • Uren: Fulltime;
 • Bij indiensttreding wordt om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Meer weten?

Yordi Zeijpve

Yordi Zeijpveld

Corporate Recruiter

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00