Software Development Manager

Heb jij ervaring met- en passie voor het werken binnen een software engineering cultuur?

Dagelijks maken we met 160+ Sigmax’ers het werk van duizenden professionals makkelijker en bedrijfsprocessen efficiënter. Dit doen we met onze software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we steden als Amsterdam, Brussel en Geneve, toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven die thuis je CV-ketel installeren. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om! Binnen onze business unit Law Enforcement zijn we per direct op zoek naar een Software Development Manager.

Sigmax Law Enforcement 

Als softwarebedrijf met een prachtige uitvalsbasis in het Kennispark te Enschede, staat bij ons ‘empowering professionals everywhere’ centraal. Met de business unit Law Enforcement geven we gemeenten handvatten voor het coördineren en handhaven van een veilige en leefbare stad. Dit doen we middels ons softwareplatform voor toezicht & handhaving ‘CityControl’ en een online parkeervergunningen systeem ‘CityPermit’. CityControl is een platform voor parkeerhandhaving met de inzet van scanauto’s, brede handhaving en de digitalisering van stadsafsluitingen middels kentekenherkenning-camera’s. Inmiddels maken 186 gemeenten gebruik van CityControl waaronder Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Brussel, Antwerpen en Gent.

Dit wordt je job

Je ontwikkelt en coacht vier software development teams van in totaal circa 40 software developers, -designers -testers en -architecten. Je weet hoe je de vertaalslag kunt maken naar Agile werken in zelfsturende, high performance teams. Je organiseert Agile werken en leert teamgenoten hoe ‘denkwijzen’ dit proces kunnen versterken zodat het de organisatie in staat stelt om snel en effectief in te spelen op veranderingen in de markt. Daarbij staat tevredenheid van klanten voorop, met oog voor de ontwikkeling van jouw collega’s en de gezonde bedrijfsresultaten van de organisatie zelf.

Je inspireert en motiveert zowel je teamgenoten als de Product Owners en (informele) leidinggevenden. Met de doorontwikkeling van onze producten (o.a. in Azure), zorg je dat onze producten nog schaalbaarder worden, teams zelfstandiger kunnen opereren en wij nog meer toegevoegde waarde aan onze klanten kunnen leveren.

Vaardigheden in people management en ervaring in de aansturing van een software engineering organisatie zijn hierbij essentieel. Je draagt actief en positief bij aan de visie van de productontwikkeling en stimuleert en koestert innovatie. Onder jouw leiding werken teams effectief samen en ontwikkelen de betrokken collega’s zich in hun competenties, zowel in technische zin als in gedragsvaardigheden.

Je loopt warm voor een grote bijdrage in de doorontwikkeling van een digitaal handhavingsplatform dat internationaal schaalbaar is in een volledige bedrijfskritische keten, grote volumes data verwerkt en dagelijks een cruciale bijdrage levert aan de leefbaarheid en veiligheid van vele steden.

Je werkt op verschillende niveaus samen met je collega’s. Zo overwinnen jullie samen uitdagingen en zijn jullie succesvoller. Keywords hierbij zijn vakmanschap en informeel leiderschap. Je begrijpt de relatie tussen je collega’s, het proces en de architectuur en verhoogt zo de organisatieperformance. Je rapporteert rechtstreeks aan de Managing Director van de business unit.

 

Wat jou uniek maakt

Als Software Development Manager bij Sigmax Law Enforcement ga je ± 40 collega’s aansturen in vier verschillende software development groepen. Om in aanmerking te komen voor deze rol, moet je daarom enkele jaren ervaring hebben met de aansturing van minimaal twee of drie teams. Ervaring in de rol van Software Development Manager is een pre, maar we gaan ook graag in gesprek wanneer je ervaring hebt met de verschillende onderdelen van software development in combinatie met minstens twee tot drie jaren ervaring in een managementrol. Tenslotte is ervaring met Cloud migraties door middel van Azure een pre, omdat we de Software Development Manager zien als diegene die de aanjager is in de ontwikkeling hiervan binnen Sigmax Law Enforcement.

Daarnaast maken onderstaande eigenschappen jou uniek:

 • Een WO werk-, denk- en opleidingsniveau;
 • Ervaring met werken in een (scaled) Agile omgeving;
 • Ervaring met- en passie voor het werken binnen een software engineering cultuur;
 • Je kent en weet om te gaan met verschillende belangen/stakeholders binnen de organisatie;
 • Je hebt sterke communicatievaardigheden om op verschillende niveaus (zowel verbaal als schriftelijk) te communiceren;
 • Je bent bijzonder creatief en analytisch sterk.

Hier doe je het voor

 • Leuke collega’s; een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring;
 • Een organisatie die groeit, waardoor er altijd nieuwe kansen ontstaan;
 • Een unieke werkomgeving in een iconisch pand;
 • Een modern bedrijf waar nieuwe, aansprekende technologieën worden gebruikt;
 • Elke dag onbeperkt vers fruit en de beste versgemalen koffie;
 • Vrijmibo’s, personeelsweekenden en andere verrassende uitjes.

Interesse? Wacht niet te lang!

Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens via de solliciteer direct button naar Justin van Rossum (Team Recruitment) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Meer weten?

004

Justin van Rossum

Team Recruitment

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00