Software Engineer en Teamlead

Is het leiding geven in een software team de volgende stap in jouw carrière? Bij Sigmax krijg jij de kans en werk je aan gave projecten in het OV.

Bij Sigmax ontwikkelen we software waarmee we dagelijks het werk van duizenden professionals makkelijker maken en bedrijfsprocessen efficiënter. Met onze business unit Sigmax Public Transport ontwikkelen we software specifiek voor OV-bedrijven in Nederland. We sluiten aan bij innovatieprogramma’s en specifieke wensen van de klant maar hebben ook onze OV-Pocket Suite voor controle van de OV-chipkaart. Voor de ontwikkeling van onze OV-Pocket Suite zoeken we een Software Engineer die tevens de rol van Teamlead op zich kan nemen.

Dit wordt je job

Als Software Engineer en Teamlead heb je een sleutelrol in het door ontwikkelen van onze OVPocket Suite. Die Suite is de oplossing voor inspectie en handhaving in het Nederlandse OV. De OVPocket Suite is een applicatie welke enerzijds bestaat uit een app op een Android toestel die gebruikt wordt door de handhavers in het OV en anderzijds uit de back-end welke door de handhavers gebruikt wordt voor de afhandeling van boetes. Belangrijk daarbij is in te spelen op de nieuwe ontwikkelingen rondom het EMV betalen, de opkomst van 5G en de mogelijkheden die deze technologie biedt. We werken binnen een Scrum framework met de bijbehorende Scrum event om zo dagelijks verbeteringen te doen aan ons product.

Naast je werkzaamheden in het ontwikkelen van onze software ben jij teamlead van het software team. Jij bent er mede verantwoordelijk voor dat het team goed functioneert. Daarvoor zorg jij dat alle neuzen dezelfde kant op staan en collega’s prettig en efficiënt kunnen werken. Collega’s kunnen bouwen en vertrouwen op jouw ervaring en expertise.

Waarom aan de slag bij Sigmax?

 • Een goede work-life balance is de basis. Zo zijn we flexibel en werken we hybride (inclusief thuiswerkvergoeding). Hoe ziet jouw ideale werkweek eruit?
 • Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Wij faciliteren graag met opleidingen, coaching en doorgroeimogelijkheden;
 • Een team met een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring. Benieuwd naar onze werksfeer?
 • Vanzelfsprekend bieden we een mooi arbeidsvoorwaardenpakket; van salaris tot spectaculaire personeelsevents.

Wat jou uniek maakt

 • Je beschikt over een afgeronde hbo of wo opleiding;
 • Je hebt minstens 5 jaar werkervaring in softwareontwikkeling;
 • Je hebt ervaring met C#, .Net en Angular en kunt overweg met Xamarin en SQL;
 • Ervaring met het ontwerpen en programmeren van software binnen een Agile omgeving is een pre;
 • Je kunt goed in teamverband werken en hebt coachende vaardigheden;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed.

Over Sigmax en Public Transport

Met 160+ Sigmax’ers werken we vanuit onze prachtige uitvalsbasis op het kennispark te Enschede. Hier maken we software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!

Met de business unit Public Transport werken wij voor bekende organisaties in het Nederlandse openbaar vervoer. We ontwikkelen tech-oplossingen die een  bijdrage leveren aan één doel:  het beste OV van de wereld in Nederland waarmaken. Daarvoor bouwen wij software die naadloos integreert met hardware in het Nederlandse OV. Naast onze OVPocket software voor controle van de OV-chipkaart, bieden wij oplossingen voor validators, handhaving, mobiele check-in/check-out en vervoersbewijzen op basis van barcodes. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen van dit moment is de introductie van EMV betalen dat wij mogelijk gaan maken voor het openbaar vervoer in Nederland.

Interesse? Wacht niet te lang!

Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens via de solliciteer direct button naar Yordi Zeijpveld (Corporate Recruiter) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

Let op:

 • Werklocatie: Enschede (hybride werken is mogelijk);
 • Uren: Fulltime
 • Bij indiensttreding wordt om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Meer weten?

Yordi Zeijpve

Yordi Zeijpveld

Corporate Recruiter

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00