Software Engineer

Zoek jij een uitdagende baan waarin je kunt bijdragen aan het doorontwikkelen van onze software oplossing voor handhaving in het OV?

Bij Sigmax ontwikkelen we software waarmee we dagelijks het werk van duizenden professionals makkelijker maken en bedrijfsprocessen efficiënter. Met onze business unit Sigmax Public Transport ontwikkelen we software specifiek voor OV-bedrijven in Nederland. We sluiten aan bij innovatieprogramma’s en specifieke wensen van de klant maar hebben ook onze OV-Pocket Suite voor controle van het vervoersbewijs (OV-Chipkaart, betaalkaart, Smartphone of Smart watch). Om bij te dragen aan de doorontwikkeling van onze suite zoeken we een Software Engineer.

Dit wordt jouw job

Als Software Engineer bestaat jouw rol uit het in teamverband doorontwikkelen van onze OVPocket Suite als de oplossing voor inspectie en handhaving in het Nederlandse OV.

De OVPocket Suite is een applicatie welke enerzijds bestaat uit een app op een Android toestel die gebruikt wordt door de handhavers in het OV en anderzijds uit de back-end welke door de handhavers gebruikt wordt voor de afhandeling van boetes. Belangrijk daarbij is in te spelen op de nieuwe ontwikkelingen rondom het EMV betalen, de opkomst van 5G en de mogelijkheden die deze technologie biedt.

Het team waarin je terecht komt bestaat uit zowel beginnende als ervaren software professionals en samen werk je binnen een Scrum framework met de bijbehorende Scrum events om zo dagelijks verbeteringen door te voeren van ons product.

Waarom aan de slag bij Sigmax?

 • Een goede work-life balance is de basis. Zo zijn we flexibel en werken we hybride (inclusief thuiswerkvergoeding). Hoe ziet jouw ideale werkweek eruit?
 • Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Wij faciliteren graag met opleidingen, coaching en doorgroeimogelijkheden;
 • Een team met een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring. Benieuwd naar onze werksfeer?
 • Vanzelfsprekend bieden we een mooi arbeidsvoorwaardenpakket; van salaris tot spectaculaire personeelsevents.

Wat jou uniek maakt

Je wilt je skills verder ontwikkelen door op professioneel niveau met .NET (C#) aan de slag te gaan. Daarnaast vind je het leuk om in een team te werken en je te verdiepen in de werking van een uitgebreide handhaafoplossing. Je bent in staat keuzes te maken en deze te beargumenteren. Verder wil je graag aan de slag met nieuwe ontwikkelingen en hier kennis en ervaring in op doen om zo samen met het team verbeterslagen door te voeren. 

 • Je beschikt over een relevante afgeronde hbo of wo opleiding;
 • Je hebt ervaring met C#, .Net en Angular en kunt overweg met Xamarin en SQL;
 • Ervaring met het ontwerpen en programmeren van software binnen een Agile omgeving is een pré;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed.

Over Sigmax en Public Transport

Met 160+ Sigmax’ers werken we vanuit onze prachtige uitvalsbasis op het kennispark te Enschede. Hier maken we software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!

Met de business unit Public Transport werken wij voor bekende organisaties in het Nederlandse openbaar vervoer. We ontwikkelen tech-oplossingen die een bijdrage leveren aan één doel:  het beste OV van de wereld in Nederland waarmaken. Daarvoor bouwen wij software die naadloos integreert met hardware in het Nederlandse OV. Naast onze OVPocket software voor controle van de OV-chipkaart, bieden wij oplossingen voor validators, handhaving, mobiele check-in/check-out en vervoersbewijzen op basis van barcodes. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen van dit moment is de introductie van EMV betalen dat wij mogelijk maken voor het openbaar vervoer in Nederland.

Interesse? Wacht niet te lang!

Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens via de solliciteer direct button naar Yordi Zeijpveld (Corporate Recruiter) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

Let op:

 • Werklocatie: Enschede (hybride werken is mogelijk);
 • Uren: Fulltime of Parttime;
 • Bij indiensttreding wordt om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Meer weten?

Yordi Zeijpve

Yordi Zeijpveld

Corporate Recruiter

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00