Software Engineer / Scrummaster

Lijkt het jouw tof om naast je werk als Software Engineer ook de rol van Scrummaster op je te nemen? Bij ons krijg jij een sleutelrol in het ontwikkelen van software voor handhaving in het openbaar vervoer.

Bij Sigmax ontwikkelen we software waarmee we dagelijks het werk van duizenden professionals makkelijker maken en bedrijfsprocessen efficiënter. Met onze business unit Sigmax Public Transport ontwikkelen we software specifiek voor OV-bedrijven in Nederland. We sluiten aan bij innovatieprogramma’s en specifieke wensen van de klant maar hebben ook onze OV-Pocket Suite voor controle van de OV-chipkaart. Voor de ontwikkeling van onze OV-Pocket Suite zoeken we een Software Engineer die tevens de rol van Scrummaster op zich kan nemen.

Dit wordt je job

Als Software Engineer en Scrummaster heb je een sleutelrol in het door ontwikkelen van onze OVPocket Suite. Die Suite is de oplossing voor inspectie en handhaving in het Nederlandse OV. De OVPocket Suite is een applicatie die enerzijds bestaat uit een app op een Android toestel die gebruikt wordt door de handhavers in het OV, en anderzijds uit de back-end welke door de handhavers gebruikt wordt voor de afhandeling van boetes. Belangrijk daarbij is in te spelen op de nieuwe ontwikkelingen rondom het EMV betalen, de opkomst van 5G en de mogelijkheden die deze technologie biedt.

Je werkt in een team met beginnende en ervaren software professionals. Daarin neem je, naast je werkzaamheden als developer in het ontwikkelen van onze software, ook de rol van Scrummaster op je. Dat betekent dat jij je o.a. bezighoudt met het begeleiden van Stand-ups, het plannen van sprints en het organiseren van demo’s en retro’s. Zo draag jij er aan bij dat het team efficiënt en effectief werkt en we dagelijks verbeteringen doorvoeren in ons product.

Hier doe je het voor

 • Enthousiaste collega’s; een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring;
 • Een organisatie die groeit, waardoor er altijd nieuwe kansen ontstaan;
 • Werken in ons iconische kantoorpand of vanuit huis; we kijken graag samen naar een goede combinatie!
 • Mooie softwareproducten die het verschil maken voor de reiziger, OV-vervoerders en jezelf;
 • Elke dag onbeperkt vers fruit en de beste versgemalen koffie;
 • Vrijmibo’s, personeelsweekenden en andere verrassende events.

Wat jou uniek maakt

 • Je beschikt over een afgeronde hbo of wo opleiding;
 • Je hebt minstens 5 jaar werkervaring in softwareontwikkeling;
 • Je hebt ervaring met C#, .Net en Angular en kunt overweg met Xamarin en SQL;
 • Ervaring met het ontwerpen en programmeren van software binnen een Agile omgeving is een pré;
 • Je kunt goed in teamverband werken en hebt coachende vaardigheden;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed.

Over Sigmax en Public Transport

Met 160+ Sigmax’ers werken we vanuit onze prachtige uitvalsbasis op het kennispark te Enschede. Hier maken we software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!

Met de business unit Public Transport werken wij voor bekende organisaties in het Nederlandse openbaar vervoer. We ontwikkelen tech-oplossingen die een  bijdrage leveren aan één doel:  het beste OV van de wereld in Nederland waarmaken. Daarvoor bouwen wij software die naadloos integreert met hardware in het Nederlandse OV. Naast onze OVPocket software voor controle van de OV-chipkaart, bieden wij oplossingen voor validators, handhaving, mobiele check-in/check-out en vervoersbewijzen op basis van barcodes. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen van dit moment is de introductie van EMV betalen dat wij mogelijk gaan maken voor het openbaar vervoer in Nederland.

Interesse?

Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens via de solliciteer direct button naar Yordi Zeijpveld (Corporate Recruiter) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

Let op:

 • Werklocatie: Enschede (hybride werken is mogelijk);
 • Uren: Fulltime
 • Bij indiensttreding wordt om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Meer weten?

Yordi Zeijpve

Yordi Zeijpveld

Corporate Recruiter

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00