Software Quality Engineer

Houd jij van intensief testen zodat foutloze en perfect werkende software onstaat?

Dagelijks maken we met 160+ Sigmax’ers het werk van duizenden professionals makkelijker en bedrijfsprocessen efficiënter. Dit doen we met onze software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven die thuis je cv-ketel installeren. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!

Sigmax Field Service Solutions

Als softwarebedrijf met een prachtige uitvalsbasis in het Kennispark te Enschede, staat bij ons ‘empowering professionals everywhere’ centraal. Bij de business unit Field Service Solutions doen we dit specifiek voor servicebedrijven. Dit betekent dat de monteurs van onder andere Carglass, Geas en Q-Park iedere dag werken met onze Connect software. Via handhelds krijgen de monteurs dagelijks te zien wat de werkopdrachten zijn en welke materialen ze hiervoor nodig hebben. Daarnaast beheren ze de voorraad, plannen ze nieuwe afspraken en navigeren ze direct vanuit Connect. Doordat we alle werkprocessen kunnen digitaliseren en configureren op maat, kunnen de monteurs iedere dag tevreden eindklanten achterlaten.

Dit wordt je job

Houd jij van intensief testen zodat foutloze en perfect werkende software ontstaat? Weet jij je weg te vinden in automatische testscripts en ben je in staat een compleet nieuw Testautomatisering Framework (TAF) neer te zetten? Dan zijn wij opzoek naar jou! In ons Scrum team van developers, engineers en testers bewaak jij de kwaliteit van onze applicaties. Je bent in staat om testprocessen te ontwerpen, bij te stellen en te onderhouden. Je ontwikkelt samen met collega’s op Agile wijze testplannen en specificaties. Je voert je werkzaamheden hands-on en via geautomatiseerde tooling uit, waarbij je op een gestructureerde manier testcases en testdata vastlegt. Deze analyseer je met het team. Ook ga je bezig met het vernieuwen van ons testraamwerk.

Wat jou uniek maakt

Het zal je niet verbazen dat we verwachten dat een Software Quality Engineer bij Sigmax geen detail ontgaat. Daarnaast beschik je over een portie creativiteit om soms buiten gebaande paden te treden, waarmee je belangrijke fouten blootlegt. Daarover gesproken: op een robot zitten we niet te wachten. Wél op een prettige collega die kritisch kijkt naar de kwaliteitsprocessen en verbeteringen durft voor te stellen. Verder zijn wij op zoek naar iemand die:

 • Een relevant hbo of universitair diploma heeft;
 • Ervaring heeft als Software Tester;
 • Overweg kan met C#, .NET en SQL;
 • Bekend is met het opzetten van testplannen, testcases, testdata en de uitvoering daarvan;
 • Risicoanalyses kan uitvoeren waarmee je de impact van fouten inschat;
 • Ervaring heeft met het testen van software binnen een Agile omgeving;
 • De Nederlandse en Engelse taal beheerst.

Hier doe je het voor

 • Leuke collega’s; een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring;
 • Werken voor grote organisaties zoals de Q-park, Kwantum en Essent;
 • Aandacht voor gezondheid: wij betalen (deels) je fitness abonnement en zorgen elke dag voor gratis fruit;
 • Een unieke werkomgeving in een iconisch pand;
 • Vrijmibo’s, personeelsweekenden en andere verrassende uitjes.

Interesse? Wacht niet te lang!

Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens via de solliciteer direct button naar Ellen Breukink (Team Recruitment) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

Meer weten?

004

Ellen Breukink

Team Recruitment

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00