Software Quality Engineer

Draag jij bij aan het ontwikkelen van topkwaliteit software?

Bij Sigmax ontwikkelen we software waarmee we dagelijks het werk van duizenden professionals makkelijker maken en bedrijfsprocessen efficiënter. Met onze business unit Law Enforcement geven we gemeenten handvatten voor het coördineren en handhaven van een veilige en leefbare stad. Al meer dan 200 gemeenten maken gebruik van onze diensten, waaronder Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Om goede kwaliteit te leveren voor onze klanten zoeken we een Software Quality Engineer.

Dit wordt je job

Bij Sigmax gaan we voor het leveren van best-in-class software. Als Software Quality Engineer heb jij daarin een sleutelrol. Jij bewaakt de kwaliteit van onze applicaties. Binnen de Business Unit Law Enforcement werken in teams met hun eigen product of deelproduct. We kijken graag samen met jouw in welk team jij het beste past.

In je team en voor jou product ga jij aan de slag met de testaanpak. De beschrijf je en borg je binnen het team. Vanuit de testaanpak stel je op agile wijze gestructureerd de testspecificaties op en je voert deze handmatig en/of geautomatiseerd uit. Je weet dus je weg te vinden in het automatisch testen met behulp van testscripts en je draagt bij aan het neerzetten en uitbreiden van ons testautomatiseringsframework. De testresultaten bespreek je met je scrum team, waarbij je gezamenlijk tot een beter product komt.

Waarom aan de slag bij Sigmax?

 • Een goede work-life balance is de basis. Zo zijn we flexibel en werken we hybride (inclusief thuiswerkvergoeding). Hoe ziet jouw ideale werkweek eruit?
 • Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Wij faciliteren graag met opleidingen, coaching en doorgroeimogelijkheden;
 • Een team met een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring. Benieuwd naar onze werksfeer?
 • Vanzelfsprekend bieden we een mooi arbeidsvoorwaardenpakket; van salaris tot spectaculaire personeelsevents.

Wat jou uniek maakt

Uiteraard verwachten we dat Software Quality Engineers bij Sigmax geen detail ontgaat. Daarnaast beschik je over een portie creativiteit om soms buiten gebaande paden te treden, waarmee je belangrijke fouten blootlegt. Daarover gesproken: op een robot zitten we niet te wachten. Wel op een prettige collega die kritisch kijkt naar de kwaliteitsprocessen, zaken durft uit te spreken en in de testprocedures continu naar verbetering streeft.

 • Je hebt aantoonbaar hbo of wo werk- en denkniveau;
 • Ervaring als Software Quality Engineer is een pre, maar ook als je geen ervaring hebt gaan we graag met je in gesprek;
 • Je kunt overweg met C#, .NET en SQL;
 • Je bent bekend met het opzetten van een testaanpak, testspecificaties, testdata, het uitvoeren hiervan en je kunt hierover rapporteren;
 • Je kunt overweg met risicoanalyses waarmee je de impact van fouten inschat;
 • Je weet hoe het is om in een agile omgeving te werken.

Over Sigmax en Law Enforcement

Met 160+ Sigmax’ers werken we vanuit onze prachtige uitvalsbasis op het kennispark te Enschede. Hier maken we software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!

Met de business unit Law Enforcement geven we gemeenten handvatten voor het coördineren en handhaven van een veilige en leefbare stad. Dit doen we met ons softwareplatform voor toezicht & handhaving ‘CityControl’ en ons online parkeervergunningen systeem ‘CityPermit’.  We werken voor bekenden gemeenten zoals Amsterdam, Utrecht, Brussel en Antwerpen. Wij zijn er daarnaast bijzonder trots op om ook Twentse gemeenten, waaronder Enschede, tot onze klanten te mogen rekenen.   

Interesse? Wacht niet te lang!

Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens (via de solliciteer direct button) per mail naar Yordi Zeijpveld (Corporate Recruiter) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

Let op:

 • Werklocatie: Enschede (hybride werken is mogelijk);
 • Uren: Fulltime of Parttime;
 • Bij indiensttreding wordt om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Meer weten?

Yordi Zeijpve

Yordi Zeijpveld

Corporate Recruiter

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00