Software Quality Engineer

Houd jij van intensief testen zodat foutloze en perfect werkende software ontstaat?

Dagelijks maken we met 160+ Sigmax’ers het werk van duizenden professionals makkelijker en bedrijfsprocessen efficiënter. Dit doen we met onze software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven die thuis je cv-ketel installeren. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!

Law Enforcement

Als softwarebedrijf met een prachtige uitvalsbasis in het Kennispark te Enschede, staat bij ons ‘empowering professionals everywhere’ centraal. Met de business unit Law Enforcement geven we gemeenten handvatten voor het coördineren en handhaven van een veilige leefbare stad. Dit doen we middels ons softwareplatform voor toezicht & handhaving ‘CityControl’ en een online parkeervergunningen systeem ‘CityPermit’.

Dit wordt je job

Bij Sigmax gaan we voor het leveren van best-in-class software. Als Software Quality Engineer heb jij daarin een sleutelrol. Jij bewaakt namelijk de kwaliteit van onze applicaties. In jouw rol beschrijf je de testaanpak en help je dit borgen in jouw team. Vanuit de testaanpak stel je op agile wijze gestructureerd de testspecificaties op en je voert deze handmatig en/of geautomatiseerd uit. Je weet dus je weg te vinden in het automatisch testen met behulp van testscripts en je draagt bij aan het neerzetten en uitbreiden van ons testautomatiseringsframework. De testresultaten bespreek je met je scrum team, waarbij je gezamenlijk tot een beter product komt.

Wat jou uniek maakt

Uiteraard verwachten we dat Software Quality Engineers bij Sigmax geen detail ontgaat. Daarnaast beschik je over een portie creativiteit om soms buiten gebaande paden te treden, waarmee je belangrijke fouten blootlegt. Daarover gesproken: op een robot zitten we niet te wachten. Wel op een prettige collega die kritisch kijkt naar de kwaliteitsprocessen, zaken durft uit te spreken en in de testprocedures continu naar verbetering streeft.

 • Je hebt aantoonbaar hbo of wo werk- en denkniveau;
 • Ervaring als Software Quality Engineer is een pre, maar ook als je geen ervaring hebt gaan we graag met je in gesprek;
 • Je kunt overweg met C#, .NET en SQL;
 • Je bent bekend met het opzetten van een testaanpak, testspecificaties, testdata, het uitvoeren hiervan en je kunt hierover rapporteren;
 • Je kunt overweg met risicoanalyses waarmee je de impact van fouten inschat;
 • Je hebt ervaring met het testen van software binnen een Agile omgeving;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Hier doe je het voor

 • Enthousiaste collega’s; een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring;
 • Werken voor grote organisaties zoals de gemeenten Amsterdam, Utrecht en Den Haag;
 • Aandacht voor gezondheid: wij betalen (deels) je fitness abonnement en zorgen elke dag voor gratis fruit;
 • Werken in ons iconische kantoorpand of vanuit huis; we kijken graag samen naar een goede combinatie!
 • Vrijmibo’s, personeelsweekenden en andere verrassende uitjes!

Interesse? Wacht niet te lang!

Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens (via de solliciteer direct button) per mail naar Yordi Zeijpveld (Corporate Recruiter) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Meer weten?

Yordi Zeijpve

Yordi Zeijpveld

Corporate Recruiter

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00