Software Quality Engineer

Houd jij van intensief testen zodat foutloze en perfect werkende software ontstaat?

Dagelijks maken we met 160+ Sigmax’ers het werk van duizenden professionals makkelijker en bedrijfsprocessen efficiënter. Dit doen we met onze software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. Tot ons portfolio rekenen we grote steden en toonaangevende OV-bedrijven, maar ook bekende beveiligingsorganisaties en servicebedrijven die thuis je cv-ketel installeren. Slimmer en efficiënter werken door middel van software, dáár gaat het om!

Sigmax Law Enforcement

Als softwarebedrijf met een prachtige uitvalsbasis in het Kennispark te Enschede, staat bij ons ‘empowering professionals everywhere’ centraal. Met de business unit Law Enforcement geven we gemeenten handvatten voor het coördineren en handhaven van een veilige leefbare stad. Dit doen we middels ons softwareplatform voor toezicht & handhaving ‘CityControl’ en een online parkeervergunningen systeem ‘CityPermit’.

Dit wordt je job

Houd jij van intensief testen zodat foutloze en perfect werkende software ontstaat? Weet jij je weg te vinden in automatische testscripts en ben je in staat een compleet nieuw Testautomatisering Framework (TAF) neer te zetten? Dan zijn wij opzoek naar jou! In ons Scrum team van developers, engineers en testers bewaak jij de kwaliteit van onze applicaties. Je bent in staat om testprocessen te ontwerpen, bij te stellen en te onderhouden. Samen met collega’s ontwikkel je op Agile wijze testplannen en specificaties. Je voert je werkzaamheden hands-on en via geautomatiseerde tooling uit, waarbij je op een gestructureerde manier testcases en testdata vastlegt. Deze analyseer je met het team. Ook ga je bezig met het vernieuwen van ons testraamwerk.

Wat jou uniek maakt

Het zal je niet verbazen dat we verwachten dat Software Quality Engineers bij Sigmax geen detail ontgaat. Daarnaast beschik je over een portie creativiteit om soms buiten gebaande paden te treden, waarmee je belangrijke fouten blootlegt. Daarover gesproken: op een robot zitten we niet te wachten. Wel op een prettige collega die kritisch kijkt naar de kwaliteitsprocessen, dat durft uit te spreken en in de testprocedures continu naar verbetering streeft.

 • Je hebt een relevant hbo of universitair diploma;
 • Eerder heb je ervaring als Test Engineer opgedaan;
 • Je kunt overweg met C#, .NET en SQL;
 • Je bent dus bekend met het opzetten van testplannen, testcases, testdata en het uitvoeren hiervan;
 • Je kunt overweg met risicoanalyses waarmee je de impact van fouten inschat;
 • Je hebt ervaring met het testen van software binnen een Agile omgeving;
 • Je kunt spreken en schrijven in de Nederlandse en Engelse taal.

Hier doe je het voor

 • Leuke collega’s; een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring;
 • Werken voor grote organisaties zoals de gemeenten Amsterdam, Utrecht en Den Haag;
 • Aandacht voor gezondheid: wij betalen (deels) je fitness abonnement en zorgen elke dag voor gratis fruit;
 • Een unieke werkomgeving in een iconisch pand;
 • Vrijmibo’s, personeelsweekenden en andere verrassende uitjes.

Interesse? Wacht niet te lang!

Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens (via de solliciteer direct button) per mail naar Ellen Breukink (Team Recruitment) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Meer weten?

004

Ellen Breukink

Team Recruitment

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00