Software Quality Engineer

Houd jij van intensief testen zodat foutloze en perfect werkende software ontstaat? Weet jij je weg in automatische testscripts en kun je daarin continu verbetering aanbrengen? Ga jij aan het einde van de week gezellig nog een drankje drinken met collega’s? Als jou dit aanspreekt, weet dan dat we bij Sigmax we ter uitbreiding van het developmentteam Handhaving zoeken naar een talentvolle Software Quality Engineer!

 

Wat we doen
Bij ons bedrijfsonderdeel Law Enforcement digitaliseren we processen in handhaving & toezicht. Met andere woorden, we maken serieuze applicaties, zowel front- als backend en ook mobiel. We werken voor meer dan 100 Nederlandse, Belgische en Zwitserse gemeenten en politieregio’s, waaronder het KLPD. Ook alle openbaar vervoersbedrijven in Nederland gebruiken de slimme software van Sigmax, die we sinds 1998 op het hoofdkantoor in Enschede ontwikkelen.

 

Wat je in ons team gaat doen
In ons Scrum team van developers, engineers en testers bewaak jij de kwaliteit van onze applicaties. Testprocessen zijn helemaal jouw spreekwoordelijke kopje thee, dus jij weet ze te ontwerpen, bij te stellen en onderhouden. Je ontwikkelt samen met collega’s op een agile manier testplannen en specificaties. Deze voer je zowel hands-on als via geautomatiseerde tooling uit, waarbij je op een gestructureerde manier testcases en testdata vastlegt en die je met het team analyseert. Omdat jij onze expert bent, verwachten we dat jij de scope van testen kunt bewaken en dat bij iedere sprint de juiste testcases worden uitgevoerd.

 

Wat we van jou verwachten
Het zal je niet verbazen dat we verwachten dat Software Quality Engineers bij Sigmax geen detail ontgaat. Daarnaast beschik je over een portie creativiteit om soms buiten gebaande paden te treden, waarmee je belangrijke fouten blootlegt. Daarover gesproken: op een robot zitten we niet te wachten. Wel op een prettige collega die kritisch kijkt naar de kwaliteitsprocessen, dat durft uit te spreken, en in de testprocedures continu naar verbetering streeft.

Wie we zoeken
Om op gesprek te komen en samen te kijken of jij onze ultieme Software Quality Engineer bent, stellen we deze voorwaarden:

 • Je hebt een afgeronde en relevante hbo of universitaire opleiding op zak;
 • Eerder heb je ervaring als Test Engineer opgedaan;
 • Je bent dus bekend met het opzetten van testplannen, testcases, testdata en het uitvoeren hiervan;
 • Je kunt overweg met risicoanalyses waarmee je de impact van fouten inschat;
 • Je hebt ervaring met het testen van software binnen een Agile omgeving;
 • Je hebt ervaring of bent bereid meer te leren van Continuous Integration / Continuous Delivery Pipelines;
 • Je kunt spreken en schrijven in de Nederlandse en Engelse taal.

 

Wat we bieden
Voor wat hoort wat. Werken bij Sigmax betekent toetreden tot een organisatie waarin je jezelf nooit hoeft te vervelen. Je ambitieuze collega’s vragen soms veel, maar daar krijg je ook wat voor terug:

 

 • Een gaaf team met gedreven collega’s die ook houden van gezelligheid
 • Een organisatie die snel groeit en altijd kijkt naar nieuwe kansen
 • Een werkvloer waar nieuwe, aansprekende technologieën worden gebruikt
 • Een arbeidsovereenkomst met daarin een prettig salaris en goede aanvullende voorwaarden
 • Op elke verdieping in ons iconische pand onbeperkt vers fruit en vers gemalen koffie

 

Interesse? Wacht niet te lang!
Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens (via de solliciteer direct button) per mail naar Tim Vriesen (Corporate Recruiter) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.