Software Quality Engineer

Pak jij een sleutelrol bij het ontwikkelen van topkwaliteit applicaties voor toonaangevende OV-bedrijven?

Sigmax Public Transport

Als softwarebedrijf met een prachtige uitvalsbasis in het Kennispark te Enschede, staat bij ons ‘empowering professionals everywhere’ centraal. Bij de business unit Sigmax Public Transport ontwikkelen wij software specifiek voor OV-bedrijven in Nederland. Met kennis van de nieuwste technologieën en de beste specialisten in-house, ontwikkelen wij tech-oplossingen die een bijdrage leveren aan maar één doel: het beste OV van de wereld in Nederland waarmaken. Zo zetten we ideeën om naar werkelijkheid. Of deze ideeën nu voortkomen uit landelijke innovatieprogramma’s of specifieke wensen vanuit onze klanten: wij bouwen software die naadloos integreert met hardware in het Nederlandse OV. Naast onze OVPocket software voor controle van de OV-chipkaart, bieden wij oplossingen voor validators, handhaving, mobiele check-in/check-out en vervoersbewijzen op basis van barcodes. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen van dit moment is de introductie van EMV betalen dat wij mogelijk gaan maken voor het openbaar vervoer in Nederland.

Dit wordt je job

Bij Sigmax gaan we voor het leveren van best-in-class software. Als Software Quality Engineer heb jij daarin een sleutelrol want jij bewaakt de kwaliteit van onze applicaties.

Je beschrijft de testaanpak en zorgt dat deze voortdurend wordt bijgewerkt en onderhouden. Op een Agile wijze stel je toch gestructureerd de testspecificaties op en voert deze handmatig en/of geautomatiseerd uit. Ook weet je dus de weg te vinden in het automatisch testen met  behulp van testscripts en draag je bij aan het neerzetten van een nieuw testautomatisering framework (TAF). De testresultaten bespreek je met je scrum team, bestaande uit analisten, developers en andere testers.

Wat jou uniek maakt

Het zal je niet verbazen dat we verwachten dat Software Quality Engineers bij Sigmax geen detail ontgaat. Daarnaast beschik je over een portie creativiteit om soms buiten gebaande paden te treden, waarmee je belangrijke fouten blootlegt. Daarover gesproken: op een robot zitten we niet te wachten. Wel op een prettige collega die kritisch kijkt naar de kwaliteitsprocessen, dat durft uit te spreken en in de testprocedures continu naar verbetering streeft.

 • Je hebt aantoonbaar hbo/wo werk- en denkniveau;
 • Eerder heb je ervaring als Software Quality Engineer opgedaan, maar mocht je geen ervaring hebben, ook dan gaan we graag met je in gesprek;
 • Je kunt overweg met C#, .NET en SQL;
 • Je bent dus bekend met het opzetten van testaanpak, testspecificaties, testdata , het uitvoeren hiervan en kunt hier over rapporteren;
 • Je kunt overweg met risicoanalyses waarmee je de impact van fouten inschat;
 • Je hebt ervaring met het testen van software binnen een Agile omgeving;
 • Je kunt spreken en schrijven in de Nederlandse en Engelse taal.

Hier doe je het voor

 • Leuke collega’s; een mooie mix tussen jong talent en jarenlange ervaring;
 • Mooie softwareproducten die het verschil maken voor de reiziger, OV-vervoerders en jezelf;
 • Aandacht voor gezondheid: wij betalen (deels) je fitness abonnement en zorgen elke dag voor gratis fruit;
 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, en het volgen van trainingen;
 • Vrijmibo’s, personeelsweekenden en andere gave uitjes!

Interesse? Wacht niet te lang!

Is de vacature echt iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante persoonlijke gegevens via de solliciteer direct button naar Yordi Zeijpveld (Corporate Recruiter) of bel naar +31(0)53 480 3100. Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

 • Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Meer weten?

Yordi Zeijpve

Yordi Zeijpveld

Corporate Recruiter

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00