Software Tester

Vind jij het als tester leuk om in de logfiles op onderzoek te gaan? Dan is deze baan iets voor jou!

Wij helpen OV-bedrijven met onze software voor inspectie en handhaving in het openbaar vervoer. Zo vind je onze oplossing terug op de handheld van de conducteur in de trein maar ook in check-in-check-uit boxen in de bus. Voor dat stuk software dat in bussen wordt gebruikt zoeken we een Software Tester met goede technische kennis en die diep de logfiles in kan duiken.

Wat ga jij doen?

De rol van Software Tester hoef ik je niet uit te leggen. Specifiek aan de functie in dit team is dat er maar een beperkte grafische gebruiksomgeving (GUI) aanwezig is. De meeste functionaliteit zit ‘onder water’. Daarom is het noodzakelijk dat jij je testresultaten o.a. kunt baseren op loganalyse en ga je zoeken in droge logging. Ook gebruik je jouw creativiteit voor het bedenken (en uitvoeren) van verschillende testscenario’s en om fouten op te sporen die niet voor de hand liggen. Uitkomsten van je werk bespreek je met het ontwikkelteam en zo zorgen jullie dat ons product keer op keer verbetert.

Jouw collega’s

Het ontwikkelteam bij Public Transport is een goede mix van jonge en ervaren collega’s. Jullie werken samen binnen het Kanban framework. Samen met 3 andere collega’s richt jij je op het check-in-check-uit proces. Je naaste collega’s hierin zijn gedreven, technisch sterk en houden van een goede discussie om oplossingen te vinden voor complexe technische uitdagingen. Als Software Tester ben je de enige met dat specialisme binnen jouw team en zien wij jou als een waardevolle sleutelfiguur in ons ontwikkelproces.

Wat wij van jou verwachten

 • Je beschikt over aantoonbaar hbo of wo werk- en denkniveau;
 • Je hebt werkervaring als software tester en bent technisch goed onderlegd;
 • Je kunt overweg met C#, .NET en SQL;
 • Je hebt een gezond kritische houding, analytisch en creatief denkvermogen;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Waarom jij bij Sigmax wil werken

Als jij bij ons aan de slag gaat als Software Tester dan kun je rekenen op:

 • Een marktconform salaris;
 • 26 vakantiedagen, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, thuiswerkvergoeding en een energietoeslag;
 • Veel kansen om jezelf verder te ontwikkelen door incompany trainingen, individuele trainingen en opleidingen;
 • Een goed georganiseerde en ambitieuze werkgever met een open cultuur en korte lijntjes;
 • En nog veel meer…. zoals gave personeelsevents, goede koffie en vers fruit op kantoor.

Over Sigmax en jouw business unit

Met ongeveer 160 Sigmax’ers zijn we gevestigd in een schitterend modern kantoor op het kennispark in Enschede. Samen maken we software voor onze Nederlandse en internationale klanten. Tot ons porfolio rekenen we grote steden, toonaangevende ov-bedrijven en bekende servicebedrijven. We helpen ze slimmer en efficiënter te werken door middel van software.

Met onze business unit Public Transport ontwikkelen we tech-oplossingen die een bijdrage leveren aan één doel: het beste OV van de wereld in Nederland waarmaken. Daarbij spelen we in op alle ontwikkelingen in de sector en zorgen we dat onze software naadloos integreert op hardware die gebruikt wordt bij validatie van vervoersbewijzen en controle en handhaving in het openbaar vervoer.

Interesse? 

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze functie bij Sigmax. Dan ontvangen we graag je sollicitatie met een cv en korte motivatie of toelichting erbij. Heb je nog vragen over de vacature? Dan mag je altijd contact opnemen met Yordi Zeijpveld (Corporate Recruiter) 053 480 3100 of door te mailen naar vacatures@sigmax.nl

Door je gegevens op te sturen, ga je akkoord met onze voorwaarden. Gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectie doeleinden.

Let op:

 • Werklocatie: Enschede (hybride werken is mogelijk);
 • Uren: Fulltime of Parttime;
 • Bij indiensttreding wordt om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Meer weten?

Yordi Zeijpve

Yordi Zeijpveld

Corporate Recruiter

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

053 - 480 31 00