Meer dan mobiele Software

Bij de ontwikkeling van een mobiel systeem kom je veel meer tegen dan alleen de handheld, smartphone of tablet die je in je hand houdt. Uiteraard ontwikkelen we bij Sigmax de software voor de handhelds, maar we realiseren ook de koppelingen tussen de devices en de databases en tussen de BackOffice en systemen van derde partijen. Soms ontwikkelen we ook zelf BackOffice systemen waarmee klanten gegevens verder bewerken en analyseren. SQL, .Net, C#, XML, Bluetooth, GPRS, RFID en push technologie, het zijn kreten die je hier regelmatig in de wandelgangen hoort.

 

Flexibel en creatief
Onze software ontwikkelaars beperken zich niet tot één ding, maar werken allemaal aan meerdere aspecten van het mobiele systeem en aan de koppeling tussen de verschillende componenten. Een mobile device heeft natuurlijk sowieso al specifieke eigenschappen waar rekening mee moet worden gehouden. Je werkt met een mini-interface, hebt minder resources tot je beschikking en bent beperkt in de hoeveelheid data die je kunt versturen. En staat data normaal centraal op de server van de cliënt, bij mobiele oplossingen werk je met gedistribueerde datasystemen.

 

Lees meer

De duizendpoten van Sigmax ICT

De ICT Specialisten van Sigmax zijn echte duizendpoten. Onze ICT’ers opereren landelijk voor grote klanten, zoveel experts op Altiris en Cisco gebied zijn er namelijk niet in Nederland. Meestal zijn dit tijdelijke projecten waarbij specifiek een beroep wordt gedaan op de gedetailleerde kennis van onze mensen. Daarnaast zorgen wij voor algemeen onderhoud en systeembeheer bij MKB-klanten hier in de regio.

 

 

Proactief werken
Als we het over systeembeheer hebben, gaat het over hardware, het op orde houden van firewalls en back-ups, een stuk consultancy etc. Wij werken met VMware en SAN storage. Termen als routing, switching, eTokens en Safeboot moeten je bekend voorkomen als je hier komt werken. Wij hanteren een proactieve manier van werken, middels monitoring houden wij direct een vinger aan de pols. Verder werken we onder andere met ITIL, als service management oplossing, en Prince2 voor het projectmanagement. Onderdelen van deze principes worden op een echte Sigmax-wijze toegepast.

 

Lees meer