Onze collega’s vertellen

Hoe is dat, werken bij Sigmax? Onze
collega’s vertellen je graag meer.

Niek – Van een studie psychologie tot Software Tester

Niek had altijd een grote interesse in technologie, maar koos er bewust voor om psychologie te studeren. “Gedurende mijn studie groeide mijn voorkeur steeds meer richting software. Daarnaast wilde ik graag werken in een branche waarin ik impact kan maken op het werk van mensen door middel van technologie. Maar technologie werkt alleen als mensen er effectief mee om kunnen gaan. Tijdens mijn studie leerde ik dat je menselijk gedrag niet zomaar kunt veranderen, maar technologie wel kunt aanpassen aan de mens. Bij het lezen van de vacature van Software Tester bij Sigmax, zag ik de kans om psychologie te combineren met techniek en trok ik de stoute schoenen aan: ik stelde voor om naast het testen ook User Experience (UX) taken uit te gaan voeren. Dit was destijds niet helemaal de insteek van de vacature, maar bij Sigmax zagen ze het voordeel en pasten ze de functie aan naar mijn specialiteiten en interesses”. 

eb210420 twentecom niek kamphuis062kA 5

“Tijdens mijn studie leerde ik dat je menselijk gedrag niet zomaar kunt veranderen, maar technologie wel kunt aanpassen aan de mens”.

The next step: Product Owner

Na 3.5 jaar werkzaam te zijn geweest als Software Tester, startte Niek als Product Owner in een nieuw team binnen Sigmax. Deze rol gaf nog meer vrijheid in het uitvoeren van taken gerelateerd aan de gebruikerservaring. Niek: “Het aanbod kwam voor mij als een aangename verrassing. Ik heb me altijd voorgenomen om kansen waarin UX een grote speelt aan te nemen. Daarnaast heb je als Product Owner meer klantcontact, wat belangrijk is voor UX en ik ook leuk vind.  Gezien ik veel samenwerk met diverse collega’s binnen Sigmax had ik al een goed beeld van wat er van mij verwacht werd als Product Owner. En waar nodig word ik door collega’s geholpen of kan ik een cursus of training aanvragen om mijn skills uit te breiden”.

Mogelijkheden binnen Sigmax

Niek is blij dat Sigmax hem deze nieuwe functie aanbood: “Dit gezien de gezellige collega’s en omdat ik Sigmax gewoon een leuke organisatie vind om voor te werken. Denk hierbij aan: gave personeelsuitjes, vrijdagmiddagborrels, weinig bureaucratische rompslomp, reiskostenvergoeding, dagelijks vers fruit en meer. Toch is het plezier dat je uit je dagelijkse functie haalt het belangrijkst. Als ik zou merken dat er voor mij geen groei meer mogelijk is binnen Sigmax, zou ik toch een keer verder hebben gekeken naar een functie buiten de organisatie. Maar gelukkig is dit niet nodig. Ik merk dat er door de jaren heen steeds meer mogelijkheden zijn ontstaan die voor zowel mij als Sigmax positief zijn. En ik verwacht dat deze mogelijkheden, ook vanuit mijn nieuwe functie, alleen maar meer zullen worden”.

Erik over werken bij Sigmax

“Reizen is mijn passie en het is fantastisch dat ik dit kan combineren met mijn werk bij Sigmax door grote steden te adviseren op gebied van automatisering.”

Hélène over werken bij Sigmax

“Ik help dagelijks onze Franstalige klanten zoals de steden Brussel en Genève bij het oplossen van hun software vraagstukken in mijn moedertaal.”

Carlijn over werken bij Sigmax

“Door het creëren van mijn eigen kansen kon ik met behulp van Sigmax aan mijn droomjob beginnen: werken als Software Developer.”