Onze collega’s vertellen

Hoe is dat, werken bij Sigmax? Onze
collega’s vertellen je graag meer.

Carlijn – Van Marketeer naar Software developer?


Tijdens je studie erachter komen dat je misschien de verkeerde studiekeuze hebt gemaakt, het overkwam mij. De studie Bedrijfskunde MER ging mij goed af maar ik merkte dat mijn interesse lag bij een heel andere tak van sport, namelijk het ontwikkelen van software. Door het creëren van mijn eigen kansen kon ik met behulp van Sigmax aan mijn droomjob beginnen: werken als Software Developer.

Afstudeerstage op de marketingafdeling

Een aantal jaren terug wilde ik meer over het schrijven van codes leren. Daarom ben ik een minor programmeren gaan volgen, waardoor ik al snel de basis onder de knie kreeg. Dit gaf mij zoveel energie dat ik wist: hier moet ik mee verder! Toch wilde ik mijn studie graag afronden, maar dan wel op een manier die dicht bij een toekomstige droombaan lag. Via via werd ik gewezen op een afstudeerstage bij Sigmax, waar ik de customer journey voor de marketingafdeling in kaart zou brengen. Een gave opdracht, maar ik was vooral blij om mij te begeven in een softwarebedrijf. Vanaf mijn eerste dag bij Sigmax kwamen mijn plannen in een stroomversnelling.

Enthousiasme vs. twijfel

Na een aantal weken bij Sigmax sprak ik tijdens een wandeling in de middagpauze met Tim (destijds recruiter bij Sigmax) over mijn toekomstplannen en ging het balletje echt rollen. Hij bracht mij in contact met Roland (Software Development Manager) en de afspraak om een dag mee te lopen werd snel gemaakt. Tijdens deze dag zag ik van dichtbij hoe het was om in een software development team te werken. Ook merkte ik direct dat ik delen van de code kon begrijpen. Maar naast het enthousiasme sloeg de twijfel toe: zou het mij wel lukken?

Sigmax-collega's-carlijn

“Door het creëren van mijn eigen kansen kon ik met behulp van Sigmax aan mijn droomjob beginnen: werken als Software Developer.”

Kennis bijspijkeren

Mijn collega’s namen mijn twijfels al snel weg toen ze vertelden dat ik begon te stralen als we het over mijn toekomstige baan als Software Developer hadden. En dat was ook echt zo! Al vrij snel bood Sigmax mij een baan aan: ik kon beginnen, een aantal korte cursussen volgen en langzaamaan mee ontwikkelen. Door middel van Pluralsight vergrootte ik mijn kennis over developen. Mijn eerste taken bestonden voornamelijk uit het oplossen van kleine bugs. Dat ging super goed en eigenlijk sneller dan ik en de rest van het team hadden verwacht. Natuurlijk met de hulp van mijn collega’s, zonder hen was het niet gelukt!

‘Best of both worlds’

De vraag die mij vaak wordt gesteld is: vind je het echt zo leuk als je had gedacht? Mijn antwoord is: ja! Ik houd van puzzels oplossen en eigenlijk is software developen hetzelfde. De frustratie is er soms wanneer iets niet lukt, maar de positieve energie die je krijgt wanneer het wél lukt is waarom ik dit wil doen.

Mijn toekomst bij Sigmax zie ik natuurlijk de komende tijd nog als software developer bij de business unit Law Enforcement. De omvang van de softwareproducten is zo groot, dat ik elke dag weer iets nieuws leer. Mijn prioriteit ligt nu bij het écht goed worden in programmeren, maar ergens in de toekomst zie ik ook rol met meer klantcontact ook wel zitten. Misschien komt mijn studie dan toch nog eens van pas!

 

Erik over werken bij Sigmax

“Reizen is mijn passie en het is fantastisch dat ik dit kan combineren met mijn werk bij Sigmax door grote steden te adviseren op gebied van automatisering.”

Joris over werken bij Sigmax

“Het leuke aan werken bij Sigmax is dat je je als professional kunt blijven ontwikkelen. We zijn namelijk actief in uiteenlopende domeinen.”

Hélène over werken bij Sigmax

“Ik help dagelijks onze Franstalige klanten zoals de steden Brussel en Genève bij het oplossen van hun software vraagstukken in mijn moedertaal.”