Onze collega’s vertellen

Hoe is dat, werken bij Sigmax? Onze
collega’s vertellen je graag meer.

Hélène – Van onderzoeker naar Software Developer


Tijdens mijn studie en vorige baan was ik dagelijks bezig met het halen van geologische informatie uit seismische gegevens. In eerste instantie verwacht je dat zo’n proces niet zoveel met software te maken heeft, maar ook bij aardwetenschappen werd volop gedigitaliseerd. Zo ben ik steeds meer gaan programmeren zodat klanten en collega’s onderzoekstaken zo efficiënt mogelijk uit konden voeren. Ik zie software dan ook als een middel om een doel te bereiken en het maakt niet uit voor welke branche; van zorg tot handhaving.

Software ondersteuning in het Frans

Na 13 jaar bij mijn vorige werkgever wilde ik software ontwikkeling ook wel eens ergens anders toepassen. Sigmax zocht op dat moment een developer die de Franse taal beheerst, en omdat ik oorspronkelijk uit Frankrijk kom, was de match snel gemaakt. Nu help ik op dagelijkse basis onze Franstalige klanten zoals de steden Brussel, La Louvière en Genève bij het oplossen van hun software vraagstukken. Hoewel bij software de voertaal voornamelijk Engels is, is het communiceren voor onze klanten over complexe software issues toch prettiger in hun moedertaal.

Diverse rol

Bij Sigmax startte ik in eerste instantie als programmeur, maar na een tijdje mocht ik ook 2e lijns support gaan doen. Iets wat ik elke nieuwe software medewerker zou aanraden! Dit heeft er namelijk voor gezorgd dat ik in hoog tempo een brede kennis opbouwde over de verschillende software modules, specialismes en collega’s binnen Sigmax. Op de 2e lijn komen namelijk allerlei soorten vragen binnen die de verschillende teams overstijgen, waarbij je snel verbindingen moet leggen binnen het bedrijf.

Sinds afgelopen jaar is een groot deel van support binnen de teams geregeld, dus de taken in de softwareteams zijn veel breder geworden. Zo hebben developer(s) nu veel meer contact met klanten, waardoor we meer feeling krijgen met het product en de eindgebruikers beter begrijpen.

Sigmax-collega's-helene

“Ook tijdens daily stand-ups of een wandeling naar de loempiakraam om de hoek worden ervaringen en informatie gedeeld, wat de informele sfeer binnen de organisatie kenmerkt.”

Ik werk nu twee jaar bij Sigmax en ik heb in vier verschillende teams gewerkt, waarbij ik diverse taken heb mogen vervullen. Ook ben ik afgelopen jaar een aantal keer mee geweest op klantbezoek en naar beurzen. Dit is een leuke toevoeging op standaard taken, want zo zie ik klanten die ik regelmatig via telefoon of e-mail spreek, ook eens in het echt! Als software developer heb je vaak alleen contact als er een bug is, maar op een event hoor je ook wat de software daadwerkelijk oplevert voor de handhavers en gemeenten.

‘Sigmax is niet bang om te innoveren’

Wat Sigmax voor mij als developer extra interessant maakt, is dat het bedrijf snel inspringt op nieuwe ontwikkelingen in de markt. Bij de opkomst van de scanauto bijvoorbeeld, zijn we direct begonnen met ontwikkelen. Dit heeft ervoor gezorgd dat we vandaag de dag marktleider zijn in scanauto software. Door de drang naar innovatie zijn we in staat klanten te adviseren en soms verder te helpen met bepaalde technologische stappen waar zij zelf nog niet eens aan hebben gedacht.

Informeel en transparant samenwerken

Het valt mij op hoe snel collega’s elkaar weten te vinden bij Sigmax. Het is namelijk een groot bedrijf met ontzettend veel expertises, verdeeld over vier business units. Toch ervaar ik geen barrières. Zo delen we bijvoorbeeld intern kennis via ‘techtalks’, waarbij we met developers van verschillende units brainstormen over nieuwe ontwikkelingen. Maar ook tijdens daily stand-ups of een wandeling naar de loempiakraam om de hoek worden ervaringen en informatie gedeeld, wat de informele sfeer binnen de organisatie kenmerkt. Dit merk je ook aan de manier waarop Sigmax omgaat met de work-life balance van medewerkers. Als moeder vind ik dit belangrijk en bij Sigmax is dit op een natuurlijke, no-nonsense manier geregeld. Ik voel me nooit bezwaard als ik wat eerder weg moet, een andere dag werk ik gewoon wat langer. Als medewerkers krijgen we hierin vrijheid en nemen we onze verantwoordelijkheid.

 

Erik over werken bij Sigmax

“Reizen is mijn passie en het is fantastisch dat ik dit kan combineren met mijn werk bij Sigmax door grote steden te adviseren op gebied van automatisering.”

Joris over werken bij Sigmax

“Het leuke aan werken bij Sigmax is dat je je als professional kunt blijven ontwikkelen. We zijn namelijk actief in uiteenlopende domeinen.”

Carlijn over werken bij Sigmax

“Door het creëren van mijn eigen kansen kon ik met behulp van Sigmax aan mijn droomjob beginnen: werken als Software Developer.”